Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Élesztő nélküli minifánk

Élesztő nélküli minifánk
Élesztő nélküli minifánk
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fánkot nagyon szeretem, viszont nincs mindig időm a kelesztéssel bajlódni. Ezzel a recepttel ez meg is van oldva. :) Ebből a mennyiségből körülbelül 20-25 kis fánk biztosan kijön.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót egy tálba mérjük, jó alaposan kikeverjük. A tésztát 5 percig állni hagyjuk.
  2. Felmelegítjük az olajat. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, épp csak annyira, hogy a fánkok kényelmesen tudjanak sülni.
  3. Fél evőkanálnyi adagokat rakosgatunk az olajba, hagyjunk köztük helyet, hogy ha majd megnőnek, elférjenek egymás mellett, és ne ragadjanak össze.
  4. A tészta kicsit ragadós, előfordulhat, hogy a fánkok nem lesznek szép formásak, ezért csak fél evőkanálnyi adagokat süssünk, így könnyebb bánni velük, sütés közben pedig még lehet rajtuk kicsit formázni.
  5. Mikor az egyik oldaluk már szép aranybarna, gyors mozdulattal megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megsütjük.
  6. A kész fánkokat szűrőkanálba szedjük, 1-2 percig csöpögtetjük, majd szalvétával bélelt tálba szedjük őket.
  7. Fogyasztható porcukorral, lekvárral vagy magában, ki hogy szereti.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 543
elküldve: 7
receptkönyvben: 76
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tüttyentős Püttyike

Mióta szakács: 2013.02.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojás nélküli fánk, minifánk, kelesztés nélküli fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flowpow
flowpow / flowpow Sat, 2013-06-29 15:02

Kedves Tüttyentős Püttyike!
Nagyon tetszik nekem a recepted, azért, mert olyan ételt szeretnék készíteni - valami fánkszerűt - amelybe nem szükséges tojás és élesztő. Csak még annyival szeretném kiegészíteni, hogy tejterméket sem szeretnék a hozzávalók közé.
Szeretnélek megkérni arra, hogy ha tudsz segíteni nekem abban, hogy fánkot, fánkszerű tésztát milyen hozzávalókkal és milyen adagolással lenne jó megcsinálni? Kihagyható a tejtermék?
Ilyen összetevőkből: liszt, sütőpor, cukor, olaj, vaníliás cucu, tehát majdnem ugyanaz, mint a recepted, csak a joghurt nélkül. Tudnál ilyet ajánlani? Előre is NAGYON KÖSZÖNÖM!

945
joghurt 450 g
sütőpor 15 g
vaníliás cukor 8 g
finomliszt 30 dkg
cukor 3 ek
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl