Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ellenállhatatlan choco-coco (Choco-coco süti 2.)

Ellenállhatatlan choco-coco (Choco-coco süti 2.)
Ellenállhatatlan choco-coco (Choco-coco süti 2.)
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (90)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia recept, ami alapján készítettem ezt az édességet, ellenállhatatlan nyalánkságot ígért. Megtartottam a nevében ezt a jelzőt, mert méltán kiérdemelte: hűsítő, omlós, lágy kókusztöltelék, roppanós csokimázzal!

hozzávalók / 8 adag

A kókuszos alaphoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésen).
  2. Egy nagy tálban kézi habverővel összekeverjük a tejet a kukoricadarával, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd pedig a tojásokat, a tejszínt és a kókuszreszeléket.
  3. 24 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát.
  4. Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
  5. A tortaformát kivesszük a vizes tepsiből és ha már kihűlt, levesszük az oldalát (előtte fogpiszkálóval vékonyan körbehúzhatjuk, így biztos szép marad az oldala is levételkor), vágódeszkára átborítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és a deszka segítségével tálra fordítjuk vissza.
  6. Apró darabokra tördeljük az étcsokit.
  7. Teflonedényben összemelegítjük a mázhoz a tejet és a kakóport.
  8. Hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan kevergetjük, míg fel nem olvad (de ne forrjon!), végül a csokidarabokat adjuk az öntethez.
  9. A mázat míg forró, a kókuszos alapra öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
  10. Legalább 4-5 órára, de legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 419 388
elküldve: 67
receptkönyvben: 3 075
elkészítve: 45/76
Facebookon megjelent: 3

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos-csokis torta, csokis-kókuszos torta, kókuszos torta csokimázzal, csokis-kókuszos süti

Hozzászólások (90)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Titi1976
Titi1976 Fri, 2015-02-20 16:19

Sziasztok.
Én soha nem sütöttem szinte semmit. Szerencsémre a feleségem kiváló konyhatündér (is). Azt gondoltam hogy idén nem veszek neki tortát szülinapjára hanem készítek egyet.
Erre esett a választásom. Mindent szó szerint betartottam és elmondhatom hogy tökéletesen sikerült. Mint a képeken. Mondom ezt úgy hogy életemben nem készítettem tojáson, virslin kívül szinte semmit.
Köszönöm a receptet.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2015-02-23 09:54

Kedves Titi!
Igazán örülök a visszajelzésednek, és sikerednek! :)
Mindig fontos szempont volt számomra a receptek pontossága, mivel senkinek sem szeretnék csalódást okozni. Ez a recept valahogy (a többi általam feltöltöttel ellentétben) kapott már hideget-meleget, és nem tudtam rájönni, hogy mi lehet vele a gond, már azon gondolkoztam, hogy töröltetem. De te is bizonyítottad, hogy sikerülhet jóra elkészíteni, és köszönöm, hogy ezt meg is írtad nekem/nekünk.
További jó sütés-főzést kívánok!
Szép napot, üdv:
Mignon

hollosneilles
hollosneilles Sun, 2014-01-12 20:37

Borzalmas lett, a teteje megégett a belseje nyúlós maradt, a 180 fokon légkeveréssel, és cukor nélkül ízetlen is.Én nem szeretem a kókuszt, a fiaimnak akartam megcsinálni, de dobhatom a szemétbe, felesleges pénz és időpocsékolás!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2014-01-26 10:58

Kedves hollosneilles!
Először is igazán sajnálom, hogy nem sikerült a süti! :(
Nagyon sokan elkészítettük már, volt aki kisebb kudarcot vallott vele, másoknak viszont nagyon finomra sikerült. A vízben sütésnél is folyamatosan figyelni kell a süti tetejét, és egy egyszerű alufóliás letakarással elkerülhető, hogy megégjen, és így a közepe is tovább süthető a megfelelő állag eléréséig.
A sűrített tej eleve finom édes, a tetejére pedig tanácsos hozzáadni a megadott mennyiségű cukrot.
Remélem más receptekkel nagyobb sikerrel jársz, további jó sütés-főzést neked!
Üdvözöllek:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-07-12 07:38

Sziasztok Tündérek!
Én most fogom elkészíteni a sütit. Kukoricalisztet fogok használni. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz! Ladybird

mignon
Mignon / mignon Fri, 2013-07-12 10:19

Kedves Ladybird!
Remélem ízleni fog!! Én is kipróbáltam kukoricaliszttel, sőt búzadarával is, nagyon finom lett úgy is!
Ha bármi észrevételed lesz a recepttel kapcsolatban, kérlek írd meg, várom nagyon visszajelzésed!
Kellemes hétvégét, üdvözöllek:
Mignon

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-07-11 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

titti9001
titti9001 Wed, 2013-04-24 14:02

sziasztok.. azt szeretnem kerdezni, hogy a suritett tej helyett lehet-e masvalamit hasznalni? oszinten szolva en nem lattam suritett tejet az uzletben (igaz, nem is figyeltem sose, de ezutan szetnezek)..
Koszi a valaszt elore is:
Kriszta

piri1955
piri1955 Sun, 2013-02-24 21:15

Kedves Mignon!
A tortának nagy sikere lett.
kisebbik unokám kétszer is kért belőle.
Köszönöm.

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-02-24 22:33

Én köszönöm kedves Piri, megnyugtatott a visszajelzésed! :)
Üdvözöllek:
Mignon

piri1955
piri1955 Sat, 2013-02-23 14:50

Megnyerte tetszésemet ez a süti,imádok sütni.Ma kipróbálom keményítőt teszek bele,nincs kukorica darám.Holnap fiamék évfordulója lesz ezzel szeretném meglepni őket.Remélem sikerül,nagyon egyszerűnek tünik.

Kacy
Kacy Fri, 2013-02-22 18:59

Szia Mignon ! Nekem tökéletes lett, olyannyira, hogy a felét már megettük, pedig még csak hárman vagyunk itthon... Megsürgettük a hülést, azaz kitettük a teraszra, így aztán elég hamar megkóstolhattuk, hiszen nálunk nem nagyon ment ma nulla fok fölé a hőmérséklet...
Teljesen biztos, hogy máskor is megsütöm, mivel hihetetlenül egyszerű az előkészítése...Úgyhogy köszi neked ezt a finom receptet. :)

mignon
Mignon / mignon Fri, 2013-02-22 21:30

Kedves Kacy!
Ennek igazán örülök, mert kapott ez a recept már hideget-meleget... sokszor fontolóra vettem, hogy töröljem-e... az tartott vissza, hogy nekem eddig mindig jól sikerült, de persze sokszor apró dolgokon múlik a dolog.
Köszi a visszajelzést róla, remélem más is kedvet kap majd hozzá! :)
Szép hétvégét, üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Fri, 2013-02-22 15:22

Szia Kacy!
Milyen lett, kíváncsi vagyok?
Előre is köszönöm, ha visszajelzel.
Üdv:
Mignon

Kacy
Kacy Fri, 2013-02-22 13:24

Sziasztok... :) Épp most sütöm, remélem sikerül, mert egyébként életemben nem sütöttem ilyen egyszerűen elkészíthető süteményt... Nagyon jó volt, hogy olvashattam a tapasztalatokat, de persze ettől még balul sülhet el a kísérlet, mivel nem kaptam kukorica lisztet, csak darát, amit azért a biztonság kedvéért átdaráltam a kávédarálóban, így próbáltam lisztes állagúvá varázsolni...
Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.. A massza nekem is kicsit hígabb lett, mint amit egy massza nevezetűtől elvárhatunk, de azért nem túl folyós. Én ettől függetlenül kistepsiben sütöm,ezt tettem egy nagyba amiben a víz van......... bár van kapcsos formám, de így garantáltan nem folyik se ki , se be semmi aminek nem ott a helye... :)))

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-11-26 11:55

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy ilyen népszerű a recept! :)
Szeretek pontos lenni a leírásokat illetően, ezért is néztem újra utána ennek a francia receptnek, mert már elég régen töltöttem fel, azóta sokan elkészítettétek, az ízre nem is volt panasz, csak a küllemben voltak kisebb-nagyobb eltérések...
A recept, ami alapján dolgoztam, megadom a linket, mert fázisfotók is segítik az elkészítést, (http://craquagesdenell.canalblog.com/archives/2009/07/15/14404940.html), maïzena felhasználásával készíti. Én az egyik itthoni hipermarketben kaptam is, maïzena felirat szerepelt a zacskóján, de magyarul kukoricadara volt rajta, ezért írtam így a receptben. Tehát a fotón látható süti nem a por állagú kukoricakeményítővel készült, hanem a szemcsésebb állagú kukoricadarával. Az eredeti recept fotóin viszont jól látszik, hogy a fehéres színű, por állagú, kukoricakeményítőt használja.
Szóval nekem kukoricadarával sikerült ilyenre, de eredetileg kukoricakeményítővel készül! Próbálkozzon mindenki bátran, remélem sikerrel jártok, és aki szereti az ilyen típusú édességeket, azoknak ízleni is fog! :)
Köszönöm az eddigi visszajelzéseket, várom a további tapasztalatokat, további jó sütés-főzést, szép napot mindenkinek:
Mignon

julili
julili Sun, 2012-07-01 22:36

Kedves Kísérletezők!
Nem tudom, még aktuális-e, úgy láttam az utolsó hozzászólás már tavalyi, de azért leírom. Már kétszer is elkészítettem a sütit, nekem is "kétrétegű" lett a massza sütés után, a kukoricadara leszállt az aljára. Nagyon mérges voltam, így utánanéztem, és a neten megtaláltam az eredeti - francia - receptet, ami NEM kukoricadarát, hanem kukoricaKEMÉNYÍTŐT ír. Talán ez lehet a baj. A héten megpróbálom keményítővel, remélem, azzal sikerül.
Franciásoknak itt a talált link:
http://dejeunersdelola.canalblog.com/archives/2010/01/30/16721871.html
Üdv!

fioka5
fioka5 Mon, 2012-11-26 02:04

Kedves julili,

Sajnos, Te is tévedésben vagy a hozzávalót illetően, mert az általad linkelt oldalon SEM KEMÉNYÍTŐ szerepel a receptben, hanem KUKORICALISZT!

Valaki 1x csak elkészíti úgy, ahogyan kéne. Kivárom azt.

Üdv,

julili
julili Mon, 2012-11-26 11:22

Hát, ezen persze lehetne vitatkozni, mert valóban, sokszor keverik a kettőt...
Tudom, nem feltétlenül hiteles forrás, de a MAIZENA a wikipedia szerint is kukoricakeményítő:

http://fr.wikipedia.org/wiki/Maïzena

Egyébként nekem ezzel szuper lett a süti!

Kisbolha
Kisbolha Wed, 2012-11-21 19:44

Kedves julili!

Keményítővel sikerült?
Előre is köszönöm a válaszod! :)

julili
julili Mon, 2012-11-26 11:24

Kedves Kisbolha,
igen, azzal sikerült, szép homogénre, ahogy kell! :D

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka Sat, 2011-12-31 14:57

szia :) köszi a receptet, megcsináltam mára ezt a finomságot. elkövettem egy két bakit, úgyhogy nem teljesen olyan lett mint a tiéd.
a kukoricadara egy része nekem is az aljára összetömörödött sütés után, lehet legközelebb kevesebbet teszek bele. mivel nem borítottam ki (én béna) miután kihűlt, hanem rákentem még a formában a csokit ezért étkezés közben kell kikerülni :) de nagyon finom :) (és nem olyan sok az a dara, ha lett volna eszem, tegnap, akkor simán le tudtam volna szedni a darát, így étkezés közben kerüljük, de szerintem gyorsan el fog fogyni )
DE az is lehet, hogy a vízfürdőből került némi nedvesség a tortaformába alulról és azért süllyedt le a dara. legközelebb ügyesebb lesezek :)
gratulálok, nagyon jó recept és biztos el fogom még készíteni.

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-01-21 16:37

Kedves Zsóka!
Örülök, hogy összességében elégedett voltál a sütivel, ez egy olyan recept, ami (sajnos) megosztja a konyhatündéreket, nem mindenkinek úgy sikerül, ahogy szeretné. Én is többször készítettem már és volt, hogy leült az aljára a dara, volt hogy nem... nem tudom mitől függ. Az biztos, hogy a vízfürdő miatt jól be kell bugyolálni a forma alját.
Remélem nem adod fel és megpróbálod még újra elkészíteni, és még jobban fog sikerülni.
Üdvözöllek, köszönöm a visszajelzésed:
Mignon

Andarea
Andarea Thu, 2011-12-29 15:45

Szia mignon!

Karácsonyra megsütöttem a sütidet, és nagyon finom lett! Ugyanolyan lett mint a képen. A csokimázam nem lett leroppanós ugyan, de így is nagyon jó volt!!! Köszönjük!

mignon
Mignon / mignon Fri, 2011-12-30 00:24

Kedves Andarea!
Ennek igazán örülök, köszönöm a pozitív visszajelzést!
További jó sütés-főzést neked szilveszterre is! :)
BÚÉK:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Mon, 2011-08-15 22:53

Kedves Hajni és Vikunya!
Igazán köszönöm a pozitív visszajelzéseket a sütiről, megnyugtató volt olvasni, hogy ti is sikerrel jártatok vele és a végeredmény egy ínycsiklandóan finom édesség lett! :)
További jó sütés-főzést nektek, üdv:
Mignon

vikunya
vikunya Mon, 2011-08-15 16:01

Kedves Mignon!

Előszőr is nagyon szépen köszönöm a receptet! Névnapom alkalmából sütöttem, az egész család megnyalta utána mind a tíz ujját, igazán finomra sikerült! :)

Úgy készítettem, ahogy írtad - bevallom nem szeretnék beleszólni ebbe a ki hányszor fordította, milyen rétegek lettek, mi látszik a fényképen kérdésbe: valószínűleg a sütésen is rengeteg múlik. Mindenki próbálja ki, aztán arra az oldalára teszi a csokoládéréteget amelyikre szeretné - ízlés dolga!

Nem hagyott azonban nyugodni, szóval utánanéztem a "choco-coco"-nak, picit olyan ez a franciáknak, mint nekünk a gulyásleves, ha szabad így fogalmaznom, nincs két ember aki ugyanúgy csinálja - az alapanyagok nagyjából azonosak, mégis mindenki máshogy, a saját módján szereti. Kukoricadara helyett szerintem érdemes kukoricakeményítővel kipróbálni.

Vikunya

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2011-08-15 15:08

Szia Mignon!

A süti irtó guszta a képen és annyira megosztotta a közvéleményt, h. ki kellett próbálnom! :-D A leírásodnak megfelelően jártam el, spar-os tubusos sűrített tejet és a legolcsóbb főzőtejszínt használva. Csak kézi habverővel dolgoztam (a gépet elő se vettem) - a tészta valóban jó híg lett, de szépen megsült! Akárcsak a te képeden, nekem is lett egy ropogósabb, pirosabb kéreg a tetején. A csoki is tökéletesre sikeredett, nekem már akkor elkezdett szilárdulni, amikor a sütire tettem.
Ízre is tökéletes (csipentettem belőle egy picit, mielőtt a csoki rákerült volna :p)! Bevallom, sokkal édesebbre számítottam - a sűrített tej miatt -, de kellemes csalódás volt, h. nem túl édes!
Most a fagyasztóban pihen - h. hamar lehűljön -, a kávémmal már nagyon várom, h. felszeljem!

Szerintem fontos, h. valóban vízzel félig telt edényben v. tepsiben álljon, ne csak vmennyi víz legyen alatta, mert a hőleadás (átadás) és a gőzmennyiség befolyásolódik ezáltal.

Köszi a receptet! És ne hallgass a kétkedőkre! :)
Hajni

sfd
sfd Wed, 2011-06-29 18:28

Szia Mignon! Milyen hőfokon süssem gőzfürdőben egy órán át?
Üdv.
Dóra

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-04-24 22:17

Kedves Pisztácia!
Ez igazán jó hír! :)
Örülök, hogy ennyire ízlett és gondolom akkor a csokis fele sem kellette sokáig magát! :)
Nektek is kellemes ünnepet, jó pihenést, üdv:
Mignon

Pisztácia20
Pisztácia20 Sat, 2011-04-23 18:48

Szia Mignon!
Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, mert a családunk nagy kókuszrajongó. Mivel holnap húsvét, ma nekiálltam és elkészítettem. Láttam, hogy sokan írták, hogy "ketté vált" a tészta, és ha jobban belegondolok, azt hiszem nálam is ez a helyzet, mivel az én sütim úgy néz ki, hogy alul van egy vékony, szilárdabb rész (gondolom ez a lesüllyedt kukoricadara), aztán egy krémesebb rész, ami a süti teteje felé egyre kókuszosabb lesz. De szerintem nem túl folyós, inkább kellemesen lágy állagú, mondjuk én tepsiben sütöttem. Mindenesetre nálunk a fele már azelőtt eltűnt, hogy bevonhattam volna a csokival. Nagyon- nagyon finom! Igazság szerint a tészta "rétegződése" egyáltalán nem zavaró, sőt! Ha nem jelezték volna többen problémaként, én nem gondoltam volna, hogy ennek nem ilyennek kell lennie. Szóval nekünk nagyon ízlik, köszönjük szépen a receptet.
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Pisztácia

mignon
Mignon / mignon Sat, 2011-03-12 23:23

Kedves Vadmalac!
Igen, sajnos többen is jelezték, hogy kettévált a tészta... nem tudom az okát, nálam még nem volt ilyen gond. De az ízén szerintem ez nem változtat, szóval a család idő előtti leszerelése komoly feladat! :) Sikerült? Ízlett nekik mikor végre megkóstolhatták?
Üdv:
Mignon

Vadmalac
Vadmalac Sat, 2011-03-12 16:42

Szia Mignon!
Sül.... Mintha szétvált volna a tészta már akkor, amikor betöltöttem a formába!? Kevergetem az elején, hátha vegyül, de...
Azt nem írtad, hogyan kell a családot 4-5 órán át (hát még egy egész éjszakán át!) távol tartani a sütitől...!!! Az enyémeket már az illat odatapasztotta a sütőre! Mi lesz itt később? :o)
Üdv
Vadmalac

karolina.viragh
Karol / karolina.viragh Sat, 2011-01-22 18:41

Szerintem ne vedd le :) Most azért jöttem vissza a recepthez, hogy megint írjak és látom a válaszod. :)) Szóval azt akartam írni, hogy még egy nap pihentetés után jobb lett, sokkal. Szóval most azt akartam írni ez alkalommal, hogy köszi a receptet, mert ízlik nagyon a családnak egy nappal később. :))

mignon
Mignon / mignon Fri, 2011-01-21 16:05

Kedves Karolina!
Először is köszönöm a visszajelzést... átolvastam újra az eddigi hozzászólásokat is és nem tudom mire vélni a "félsikert". Sajnos többen - ahogy te is - apróbb hibákról számoltak be, a többiek sikerrel jártak.
Gondolkodtam, hogy levegyem-e ezt a receptet, mert nem szeretnék senkinek sem csalódást okozni vele. Én már sokszor készítettem (nagy kedvencünk) és mindig jó lett, aztán átnéztem a leírást és mindent rendben találtam, szóval tanácstalan vagyok, hogy miért nem sikerül mindenkinek. Melyik hozzávalóval vagy lépéssel lehet a gond...
Aki esetleg készítette már, de eddig nem írta le a tapasztalatát, tegye meg legyen szíves, hátha együtt okosabbak leszünk. Köszönöm nektek.
Üdv:
Mignon

karolina.viragh
Karol / karolina.viragh Fri, 2011-01-21 13:13

Hát én tegnap megcsináltam hatalmas várakozással.... Nem volt túl sok viz a másik tepsiben, nekem mégis belement az aulfófia alá, pedig vastag grill fóliát használtam, ami nem volt sérült, lukas - erre figyeltem. Szóval kicsit elázott a tészta. A csokimáz nekem közel nem ropanós, hanem szinte folyékony egy hűtőben töltött éjszaka után is.... A végeredmény közel nem a várakozásaimnak megfelelő, szerintem jópár nap lesz mig elfogy. Sajnálom, pedig borzasztóan jól néz ki a fotón (az enyém is hasonlóan mutat) és be szerettem volna falni már gondolatban is... :((

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 19:04

a suritett tejet nem kell okvetlenul boltban vennetek! Szetneztek kicsit a neten, en is ott talaltam a receptet, es 15 perc alatt ossze lehet dobni!

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-11-22 14:59

Kedves Izácska!
Látom nálam gyorsabb segítség érkezett a kérdésedre... lehet, hogy azóta már kaptál is cukrozott sűrített tejet, én a Coraban szoktam venni. Remélem rábukkansz!
Kedves Betty!
Most hétvégén kisfiam névnapjára készítettem és kíváncsi voltam nagyon milyen lesz, mert eddig nem volt vele problémám, de ha csak egy kicsit sikertelen visszajelzés is van, az mindig elkeserít. A leírtak alapján csináltam meg újra és minden rendben volt a tésztával... már csak azt nem értem, hogy akinek nem sikerül, ott mi lehet a gond, hiszen ha a mennyiségek pontosak, nem sok mindent lehet elrontani... Remélem azért megpróbálod újra és sikerülni fog! (talán a sütési idő legyen kicsit hosszabb, ha a végén is híg a tésztád!)
Üdv:
Mignon

szabobetty
szabobetty Fri, 2010-11-19 17:44

Sajna nekem is ketté vált a tészta. Az íze...hmmm.... annál remekebb. Igaz én búzadarát tettem bele. Ennek ellenére még egyszer megpróbálom. Valamiért híg a tészta, pedig grammos mérlegem van. Lehet, hogy azaz oka, hogy a kukorica darának alacsonyabb a sikér tartalma, mint a búzáénak. Legközelebb, majd azzal csinálom. Most látom "párolog" a tepsiből. nem is lett az olyan rossz :-))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 21:15

Köszönöm a segítséget! :)

Bonci
Bonci / Bonci Thu, 2010-11-18 20:45

Szia Izácska!
Bocsi hogy beleszólok mivel nem tőlem kérdezed. Én sűrített tejet a Tescoban vettem sajnos csak tubusos kiszerelésben van mivel a konzerveset megszüntették (csak neten lehet rendelni). De több márka is van a Tescoban; 4 db tubussal kell a sütibe.
Jó sütést fincsi lesz :) Üdv. Bonci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 12:47

Szija Mignon!

Abban kérném a segítségedet, hogy hol lehet vásárolni cukrozott sűrített tejet, mert eddig én még nem találkoztam vele, de nagyon el szeretném készíteni ezt a sütit.

512
tej 3 dl
kukoricadara 50 g
sűrített tej 40 dkg
tojás 3 db
főzőtejszín 2 dl
kókuszreszelék 15 dkg
tej 80 ml
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
cukor 8 dkg
étcsokoládé 8 dkg
kókuszreszelék 3 ek