Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Első madártejem - Madártej 5. - liszt nélkül

Első madártejem - Madártej 5. - liszt nélkül
Első madártejem - Madártej 5. - liszt nélkül
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első madártejét készítettem el. Vendégségbe készültünk, és ez volt a vendéglátó kívánsága. A képet este készítettem, így elnézést kérek érte:).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bárkinek, aki szereti a tejes, pudingos dolgokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük.
  2. A pudingot körülbelül 250 ml tejjel csomómentesre elkeverjük, majd hozzáöntjük a cukorral elkevert tojásokhoz.
  3.  Lassú tűzön a maradék tejet felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a pudingos tejet, és készre főzzük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és forrásban lévő (nem lobogó) vízbe evőkanállal beleszaggatjuk. Ha megdagadt, akkor megfordítjuk, majd szűrőkanálba tesszük.
  5. A pudingot leszűröm, beleteszem a tojásfehérjét, és hűtőben egy éjszakát hűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 50 959
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bridget

Mióta szakács: 2010.09.01.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej liszt nélkül, egyszerű madártej, pudingos krém habfelhőkkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baresz74
baresz74 Sat, 2011-04-02 22:01

Sziasztok!

Nagy a különbség, szerintem, finomabb az íze. Én amikor felverem a habot, akkor a habba is teszek egy kis cukrot, ezután főzöm ki a felforrt tejben, ha kész,belekeverem a pudingpor, vaniliás cukor, tojás sárgája keveréket. Nálam 4 tojáshoz, 2 l tej, 2cs vaniliás puding társul. Én imádom, 2 hetente biztosan elkészítem.

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2010-12-14 01:41

Szia!Nagyon guszta a madártej:) Én úgy szoktam csinálni, hogy nem vízben, hanem a tejben főzöm ki a habokat és utána adom hozzá a tojásos pudingot.Eddig kb. 2 szer csináltam én is, úgyhogy van hova fejlődnöm madártej-ügyben:) Üdv: Szofika

pbirgit
Bridget / pbirgit Tue, 2010-12-14 09:11

Szia Szofika!

Én anyukámtól kérdeztem, hogy hogyan is kell csinálni, ő mondta hogy mindig vízben főzi a tojásfehérjét. De megmondom Neked őszintén, hogy nem tudom, hogy ízben mi a különbség, mert én nem szeretem az ilyen dolgokat!
De örülök, hogy tetszik a recept! Szerintem egyszer próbáld ki, úgy hogy vízben főzöd!Hátha...:D

Szép napot!

Brigi

238
tej 1 l
tojás 4 db
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 0.75 csomag
vaníliás cukor 2 csomag