Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elvis a király macaron

Elvis a király macaron
Elvis a király macaron
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt sokan tudják, hogy Elvis imádta a jó autókat... De azt már kevesebben, hogy kedvence volt a banános, mogyoróvajas, baconös szendvics. Ő ihlette legújabb macaron-kreációmat.

hozzávalók / 8 adag

Macaron készítés

Töltelék készítés

ajánlat

A macaron, nagyon különleges desszert, amihez sok türelemre van szükség, és nagyon pontos mérésekre.

Vannak egyszerűbb receptek, ahol nem készül cukorszirup hozzá. Nekem ez vált be, és ennek elengedhetetlen része a cukorhőmérő. Ebből a mennyiségből 72 talp, vagyis 36 macaron készül.

Szólj hozzá!

elkészítés

Macaron készítés

  1. A mandulalisztet és a porcukrot tegyük egy robotgépbe, és daráljuk át egy párszor, majd szitáljuk át.
  2. Az előre kimért, pihentetett tojásfehérjék felét adjuk a mandulalisztes keverékhez. Ha ételfestéket teszünk bele, azt is most kell. (Ebben 2 g barna ételfesték van.) Keverjük el alaposan egy keverőlapát segítségével.
  3. A kristálycukrot és a vizet töltsük egy lábosba. Főzzünk belőle szirupot. Forraljuk egészen 118 fokig. Amikor a szirup elérte a 114 fokot, elkezdjük habosítani a másik adag tojásfehérjét. Nem kell teljesen kemény habbá verni.
  4. Lassan csurgassuk a tojásfehérjéhez a 118 fokos szirupot. Keverjük egészen addig, míg a massza vissza nem hűl 50 fokosra.
  5. Forgassuk hozzá a mandulás keverékhez. Első körben csak a tojáshab egy kis részét oszlassuk el benne, nagyobb, erőteljesebb mozdulatokkal, hogy a massza fellazuljon, és könnyebben hozzá tudjuk forgatni a többi habot.
  6. Addig keverjük a tésztát, amíg szépen, egyenletesen le nem csurog a massza a fakanálról. Egyenletes, fényes, folyós kell, hogy legyen a végeredmény. Nem szabad túlkeverni!
  7. A masszát töltsük egy sima csővel ellátott habzsákba. A habzsákot teljesen függőlegesen tartva nyomjuk a masszát a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. (Én előtte meg szoktam rajzolni ceruzával a korongokat egy sütőpapírra, amit az alá csúsztatok, amire majd a macaronokat nyomom. (átmérő = 35 mm)
  8. A tepsit félretesszük, hagyjuk állni őket 30 percig. (Írjuk a papír sarkára tollal, hogy mikor jár le a 30 perc, ez főleg akkor fontos, ha több lemezzel sütünk.) Közben a sütőt melegítsük elő körülbelül 160 fokra. (De a biztos sütési hőfok sütőnként eltérő lehet. Ezt sajnos ki kell tapasztalni.)
  9. A macaronokat 8-10 percig sütjük. Egyszer-kétszer nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a pára szabadon távozhasson. Ha kivettük a tepsit a sütőből, a sütőpapírt azonnal húzzuk le róla (a forró felület miatt tovább sülhetnek), és így hagyjuk kihűlni.

Töltelék készítés

  1. A mogyoróvajat, a banánnal és egy csipet sóval robotgépben egyneműsítjük. Kóstoljuk meg, ha nagyon intenzív a banán íz, akkor tegyünk hozzá még egy evőkanál mogyoróvajat.
  2. Ha ez kész, tegyük egy sima csöves nyomózsákba, és nyomjunk egy-egy adag krémet mindkét macaron talpunkra, majd az egyikre helyezzünk rá egy bacon szeletkét, és tapasszuk össze őket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 947
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanele

Mióta szakács: 2014.06.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Elvis - a király macaron, édes-sós macaron

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

265
mandulaliszt 150 g
cukor 150 g
porcukor 150 g
tojásfehérje 110 g
víz 38 ml
mogyoróvaj 4 ek
banán 0.25 közepes db
bacon 1 szelet
1 csipet