Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elzászi almatorta

Elzászi almatorta
Elzászi almatorta
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma miatt télen-nyáron egyaránt időszerű.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

ajánlat

Lehet dióval, mandulával bolondítani, ahogy a képen is látható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, hideg kézzel összegyúrjuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy gyümölcstortaformát.
  3. Az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, és negyedekbe vágjuk. A félbevágott citrommal bedörzsöljük az almák felületét.
  4. Éles késsel 2-3 mm-enként bevagdossuk, de vigyázva, hogy ne vágjuk át.
  5. Körben elrendezzük az almákat a tésztában.
  6. Egy tálban összedolgozzuk a tojást, a cukrot és a tejszínt. Az almák közé öntjük.
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 318
elküldve: 4
receptkönyvben: 185
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Evol

Mióta szakács: 2010.02.10.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

dekoratív almatorta, almával kirakott omlós torta tejszínes öntettel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Silko007
Silko007 Fri, 2014-02-14 17:47

A formába tett tésztára érdemes szórni vékonyan zsemlemorzsát, ez az alma levét felszívja, és nem ázik át a tészta tőle.
Vanília fagyival tálalva csodás! :-)

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Thu, 2012-08-02 19:49

Írod a hozzászólások között, hogy habtejszínnel kell készíteni, nehogy túl híg legyen, de a hozzávalók között főzőtejszín szerepel. Ennek megörültem a receptet olvasva, mivel most pont az van itthon, de majd inkább habtejszínnel készítem el.

evol
Evol / evol Tue, 2011-07-26 08:27

hú de jól néz ki!
A karamell-t hogy csináltad? Csak cukor megpirítva, vagy tettél bele esetleg tejszínt, vajat, hogy puha maradjon?

Lafille
Lafille Tue, 2011-07-26 10:49

:) A karamellel sokat szenvedtem, mert baromi sokáig kellett főzni.. először csak víz cukorral, később kis tejet mindig hozzáadagolva, aztán amikor a legfolyékonyabb volt és a torta is kész volt már, akkor rá csurgattam, és még visszakerült a 'kihűlő' sütőbe pár percre.

evol
Evol / evol Tue, 2011-07-26 12:04

hm... megtetszett ez a karamelles verzió, szerintem kipróbálom körtével a hétvégén... :)

Lafille
Lafille Mon, 2011-07-25 13:00

Tegnap készítettem el egy családnak, akiknek a gyerekeire fogok vigyázni a közel jövőben, a torta elsöprő sikert aratott, az ízéről nem is beszélve... :) Bevallom, annyira meghatott, mikor megláttam, annyira gyönyörű lett! A tetejére karamellát öntöttem, és jó sok mandulát szórtam rá.. Ez volt az első tortám, és még mindig hihetetlen, hogy ennyire jól sikerült. :)

evol
Evol / evol Mon, 2011-07-25 13:13

Örülök, hogy annyire megtetszett a recept, hogy ezzel kezdted a tortasütést. Még sok hasonló sikerélményt kívánok!
Ha ennyire ízlett, ezután tovább variálhatod. Körtével, édes vagy savanykás almával. használhatsz mandula helyett mogyorót, piasztáciát is, elég sok lehetőség van. A karamell jó ötlet a tetején. A körtéhez mondjuk jól mehetne csokiöntet...

Lafille
Lafille Mon, 2011-07-25 13:18

Köszönöm a tippeket. :) Látható a kép is, aminek bemásoltam a linkjét?

evol
Evol / evol Mon, 2011-07-25 17:43

Ahhoz sajnos be kell jelentkezni, nekem meg nincs mivel, de azért látatlanban is gratulálok. :)

evol
Evol / evol Fri, 2010-02-19 12:38

Habtejszínnel szoktam készíteni.

A tésztába még el tudom képzelni a főzőtejszínt, de ha a tetejére is azt öntöd, lehet hogy túl híg lesz és eláztatja a tésztát.

442
finomliszt 30 dkg
sütőpor 2 tk
fahéj 0.5 tk
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
cukor 8 dkg
vaj 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
tojás 1 db
alma 1 kg
citrom 0.5 db
cukor 10 dkg
tojás 3 db
főzőtejszín 1 dl