Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elzászi Flammkuchen 2.

Elzászi Flammkuchen 2.
Elzászi Flammkuchen 2.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét el szerettem volna készíteni Dacota elképesztően finom Elzászi Flammkuchenjét, de körülnézve a hűtőben inkább módosítottam a feltéten kicsit. Így került a bacon helyett sült hús a kenyérlángosra, és ráadásként sajtkrém legfelülre.
Így is nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Fokhagymás tejföllel meglocsolva kínáltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 10-15 percig pihentetjük.
  2. Közben a sült húst felkockázzuk, a hagymákat pedig felkarikázzuk.
  3. A tésztát tepsibe egyengetjük (nyújtani is lehet, de én olajos kézzel szoktam a tepsibe nyomkodni), majd vastagon megkenjük tejföllel, rászórjuk a húskockákat és a hagymakarikákat, majd rányomjuk a sajtkrémet.
  4. Ha kész vagyunk, a tepsit sütőbe toljuk, és készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

elzászi kenyérlángos, sajtkrémes kenyérlángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angibangi
Angi / Angibangi Tue, 2011-11-08 11:42

Szia!

Sajnos nem emlékszem, hogy mekkora tepsiben sütöttem, remélem azzal tudok segíteni, hogy a tésztát kicsivel több, mint fél cm vastagra nyújtottam.

Angi

749
finomliszt 50 dkg
víz 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
2 teáskanál
tejföl 2 dl
sertéshús 20 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
tömlős krémsajt 10 dkg