Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes csokoládé torta Iluska konyhájából

Emeletes csokoládé torta Iluska konyhájából
Emeletes csokoládé torta Iluska konyhájából
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányomnak sütöttem a tortát, és meglepődve nézte... ugyanis el volt dugva előle...

Sütőpapírral szoktam a formát kibélelni. Először vágok egy kört az aljára, majd egy hosszabb csíkot a peremére körbe. Az első 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta. Mikor megsült, rácsra téve hagyom kihűlni. Ha a közepe púposabb lenne, azt levágom. Van úgy, hogy megfordítom, és az alja kerül felülre, így tuti sima lesz, mikor a krémmel díszítem. A rózsákat frutti jellegű cukorból készítettem. Golyókat formáztam, ellapítottam, majd a szirmokat egymásra ragasztgattam...

hozzávalók / 8 adag

Az alsó laphoz

A felső laphoz

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alsó laphoz az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Levesszük a kapcsos formát, és a papírt lehúzzuk róla, majd rácsra téve hűtjük.
  4. A felső lapnál ugyanígy járunk el. Első négy anyag kikeverése, majd hozzá a többi. Végül a habbá vert 3 fehérje. Ezt 17,5 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt formába öntjük. Ugyanúgy sütjük, mint a nagyobb lapot.
  5. A krémhez megfőzzük a cukorral, tejjel elkevert pudingport. Hűlés után összeforgatjuk a mascarponéval, a vaníliás cukorral. Hűtőbe tesszük.
  6. A nagyobb lapot megfordítjuk. Kettévágjuk, megtöltjük a krém egy részével. Ráhelyezzük a tetejét.
  7. Egy tortabevonót felolvasztunk gőz fölött, és rásimítjuk a tetejére. Szilárdulás után a közepére elhelyezzük a kisebb tortánk félbevágott alsó részét. Ezt is megkenjük, hagyva kis krémet az oldalukra. A fél tábla tortabevonóval ezt is bevonjuk.
  8. Mindkét torta oldalára krémet kenünk, nem kell vastagon. Majd a megfelelő nagyságra vágott ostyákat felragasztgatjuk.
  9. A tetejét bármivel díszíthetjük, a fantázia szab határt! Fogyasztásig a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 649
elküldve: 17
receptkönyvben: 105
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
767 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szülinapi torta, ostyarúddal díszített torta, emeletes csokoládétorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-12 11:02

Kedves Iluska!

Nagyon boldog szülinapot kívánok én is a lányodnak! :-o

Elhiszem, hogy a lányod ámulattal nézte: - mert én is! :-O

Csodás, guszta, finomságos, - nagyon ügyes kezed van,jó ötleteid, rengeteg türelmed, és szereteted, mert az is látszik a tortán! :-O
Köszönöm, hogy megosztottad.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2013-01-12 11:25

Átadtam neki,bár már nem most volt,hanem októberben.Hát tudod,jó munkához idő kell!-de bevallom,nem volt sok idő az elkészítése.(vagy már az,hogy több süteményt is sütöttem és benne van az ember a gyakorlatban). Mosolygós napot!! :-))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-12 21:09

Köszönöm, viszont neked, nektek is kellemes , mosolygós hétvégét! :-)
Igen, ahogy érzem, és látom, már nagyobb a gyakorlatod a sütik és torták terén! :-)
Éva-Anyóca

1398
cukor 37.5 dkg
tojás 6 db
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 37.5 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukor 19 dkg
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.75 dl
víz 0.75 dl
finomliszt 19 dkg
sütőpor 0.75 csomag
szódabikarbóna 1 csipet
csokoládés pudingpor 2 csomag
cukor 7 ek
tej 6 dl
mascarpone 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 ek
roletti 50 db