Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes élvezet Hajni konyhájából

Emeletes élvezet Hajni konyhájából
Emeletes élvezet Hajni konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti sütit (Emeletes élvezet) egy baráti összejövetelen kóstoltuk először. Annyira megtetszett, hogy kénytelen voltam elkérni a receptet. :-) Azóta időnként én is elkészítem, igaz, már módosított változatban, és kapcsos tortaformában. Ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Túrókrém

Pudingkrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A darált háztartási kekszet, vagy ha Petit Beurre kekszet használunk, akkor azt ledaráljuk, és jól összekeverjük a porcukorral.
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük a cukros kekszhez, majd a tejet is.
  3. Tésztát gyúrunk belőle, és egy 28 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk egyenletesen. (Én előtte tortacsipkét tettem bele, és úgy kapcsoltam össze a formát, az oldalát pedig fóliával vontam be, mert így amikor összeáll a krém, akkor a tortaforma oldalát csak le kell venni, a fóliát pedig óvatosan lehúzni.)

Túrókrém

  1. A túrót összetörjük villával. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Krémesre keverjük.
  2. A habosra vert Hulalát hozzáöntjük a túrókrémhez, és jól összekeverjük.
  3. A krém felét egyenletesen rákenjük a keksztésztára.

Pudingkrém

  1. A főzés nélküli pudingporból (ami lehet más ízesítésű is, pl. mogyoró, vanília), vaníliás cukorból és tejből pudingkrémet készítünk 3 perc alatt. (Érdemes ezt a krémet fél órára hűtőbe tenni, hogy egy kicsit keményebb legyen, amikor rákerül a következő réteg.)
  2. Rákenjük következő rétegként a túrókrémre. Majd jöhet ismét a maradék túrókrém. (Az utolsó réteget óvatosan, apránként oszlassuk el, hogy a pudingkrémmel ne keveredjen össze.)
  3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Olvasztott csokoládéval ízlés szerint díszítjük, vagy egy tábla étcsokival bevonjuk a tortát. A díszítés természetesen ezerféle módon variálható. :-)
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 407
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajni.SZ

Mióta szakács: 2015.08.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókrémes pudingkrémes süti, túrós pudingos sütés nélkül, túrós pudingos desszert keksz alappal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1219
háztartási keksz 500 g
vaj 150 g
porcukor 150 g
tej 2 dl
tehéntúró 250 g
porcukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 500 ml
csokoládés pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
étcsokoládé 50 g
napraforgó olaj 1 ek