Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes finomság

Emeletes finomság
Emeletes finomság
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam csinálok valami habos, pudingos, gyümölcsös finomságot. Hát így sikerült és nagyon finom lett!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy nagy tálba tesszük (az egész bele, nem kell külön választani!), hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat is, és azzal is elkeverjük.
  3. Majd apránként hozzáadagoljuk a vizet, keverjük közben, majd a lisztet és sütőport. Az egészet kikeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét (csak a felét!). És kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A maradékba beletesszük a kakaóport, és jól eldolgozzuk benne, majd ezt is megsütjük.
  6. Ha kész vannak a piskóták és kihűltek, kettévágjuk őket.
  7. Elkészítjük a vanília illetve csokis pudingot.
  8. Egy nagy tálban felverjük a tejszínhabot, és a barackot hozzáadjuk, de úgy, hogy két fél darab maradjon. Botmixerrel elturmixoljuk benne a puha barackot, majd a habverővel ismét átdolgozzuk. Jó kemény hab lesz belőle.
  9. Fogunk egy tálcát, és rátesszük a csokis piskótánk egyik lapját.
  10. Az egyik fél barackot, ami megmaradt apró kockákra vágjuk, majd elosztjuk a piskóta lapon, és megkenjük a vaníliás pudinggal.
  11. Majd egy sima lap jön, és azt megkenjük jó vastagon a barackos habbal.
  12. Majd megint egy csokis lap, amire az utolsó barack apróra vágott darabjait osztjuk el, majd jöhet a csokis puding rá.
  13. Végül az utolsó lapunk jön, amire a megmaradt habot kenjük rá, illetve a széleire.
  14. A tetejét kidíszítjük cukorkákkal, illetve csokis és színes tortadarával. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 455
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

emeletes piskótatorta, krémes piskóta, pudingos piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1517
tojás 8 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
vaj 10 dkg
cukor 25 dkg
finomliszt 35 dkg
víz 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
csokoládés pudingpor 1 csomag
növényi habtejszín 5 dl
őszibarack konzerv 850 g
csokoládédara 2 ek
színes cukorka 2 ek