Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes gesztenyés-ananászos torta

Emeletes gesztenyés-ananászos torta
Emeletes gesztenyés-ananászos torta
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüleim 30. házassági évfordulójára készítettem ezt a tortát. Nagy örömet szereztem vele, és ez volt a célom. Az biztos, hogy megérte a fáradságot!!!

hozzávalók / 12 adag

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a három darab piskótát, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket.
  2. A piskóták sülése közben elkészítjük a kétféle tölteléket.
  3. Ananászkrém: az ananászról leöntjük a levét és apró kockákra daraboljuk. Egy tálba beleöntjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és jól összekeverjük. Végül a felvert hulalát (növényi tejszín) is beleforgatjuk, és krémesre keverjük. Hűtőbe rakjuk.
  4. Gesztenyekrém: a gesztenyemasszát villával összetörjük, és hozzáadjuk a margarint. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert hulalát (növényi tejszínt). Rumaromával ízesítjük, krémesre keverjük. Ezt is hűtőbe tesszük.
  5. A téglalap alakú piskótát két lapra vágjuk, és megtöltjük az ananászos krémmel. Kívülről is bekenjük az egészet krémmel. Ha kész, hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A két szív alakú piskótát három-három lapra szeleteljük, majd jöhet a gesztenyekrém. Mindegyik lapot megtöltjük, kívülről viszont a tejszínhabbal vonjuk be, azért mert a gesztenyés krém átütne a fondant-on. Ezt is hűtőbe rakjuk kb. fél órára.
  7. Az idő leteltével kivesszük a téglalap alakú tortánkat, amibe a szívek ráhelyezésének megfelelően tartórudakat vágunk, és beleszurkáljuk a tortába. A két szív alakú tortát bevonjuk fondanttal és ráhelyezzük őket a nagy tortára.
  8. Ezután már csak a díszítés van hátra. Mindenki ahogyan szeretné, úgy díszíti (a fondantot, rózsákat és leveleket az előző napokban készítettem el).
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 131
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

emeletes torta, fondanttorta gesztenyés-ananászos krémmel, gesztenyetorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erabell
Erabell / erabell Wed, 2012-10-31 11:04

Szia!A tartórúd hivatalosan műanyagból van(a cukrászoknál),de tökéletesen megfelel a hurkapálca is.Én is azt használtam hozzá!:)

1226
tojás 8 db
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 12 db
finomliszt 45 dkg
cukor 45 dkg
sütőpor 1.5 csomag
ananászkonzerv 580 g
tejföl 2 dl
növényi habtejszín 4 dl
porcukor 13 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
margarin 25 dkg
növényi habtejszín 1 dl
rumaroma 10 ml
cukorfondant 60 dkg
cukorfondant 10 dkg
cukorgyöngy 1 teáskanál
habtejszín 1 ml