Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes - majdnem - Pavlova torta

Emeletes - majdnem - Pavlova torta
Emeletes - majdnem - Pavlova torta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régesrég terveztem kipróbálni a Pavlova tortát, annyi gyönyörűségeset láttam már a hazai és a külföldi web- és blogoldalakon is sorra megjelenni, hogy én sem hagyhattam ki. Végül úgy adódott, hogy éppen most így télelőn maradt meg 4 árva tojásfehérjém a hűtőben, karöltve némi felbontott habtejszínnel és krémsajttal, így nem átallok nektek friss eper, málna és hasonlók helyett egy akár a karácsonyi asztalon is helytálló őszi-téli Pavlova tortát prezentálni, stílusosan pár szelet karambolával, és fagyasztóból előcsalogatott áfonyával.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

ajánlat

Tökéletes maradék tojásfehérje felhasználására, kisebb vagy nagyobb méretben is készíthető, tetszőleges gyümőlcsökkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérjékhez adjuk a sót és az ecetet, majd lágy habbá verjük, ekkor hozzáadjuk a vanília aromát és 2-3 evőkanalanként beledolgozzuk a habverő segítségével az előzőleg keményítővel elkevert porcukrot, hogy egy sűrű, ragacsos masszát kapjunk.
  2. Jó minőségű sütőpapírra 4 egyforma átmérőjű kört formázunk a habból (más méretben is készíthetjük, a sütési időt a mérettel egyenes arányban csökkentsük vagy növeljük).
  3. A sütőt 140 fokra előmelegítjük, majd a hőmérsékletet 110 fokra visszavéve helyezzük a tortaalapokat a sütőbe és szárítjuk-sütjük őket.
  4. Hagyjuk őket a résnyire nyitott sütőben kihűlni.
  5. A krémhez a tejszínt habbá verjük egy kevés porcukorral, Hulala használatakor cukor hozzáadása nem szükséges. Ha tartósabb habot szeretnénk (későbbi fogyasztás esetén) keverjünk a tejszínhez habfixálót is.
  6. A krémsajtot határozott, de óvatos mozdulatokkal a habhoz keverjük.
  7. Miután a habcsókalapok teljesen kihűltek összeállíthatjuk a tortát. Az áfonyát (ha fagyasztott) 2-3 vízből átöblítjük és lecsepegtetjük. Az egyes rétegekre kenünk a krémből és szórunk az áfonyából, a tetejére helyezünk pár szelet karambolát is. Reszelt, vagy díszítőkéssel vágott citromhéjat szórhatunk a torta tetejére és ízlés szerint a rétegek közé is.
  • sütési hőfok: 110°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 372
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes emeletes habcsóktorta áfonyával, áfonyás-karambolás habcsóktorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Thu, 2011-10-27 22:16

Nagyon jol nez ki,Gratula hozza.Nalunk itt Melbourneben lehet keszen kapni, na nem magat a kesz Pavloval csak a hab alapot.Szep dobozokban aruljak , nincs megtorve es minden meretben van, igy ha gyorsan osszekel utni mert vendegek jonnek konnyebb a munka.Megegyszer gratulalok hozza.Udv.Valeria

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-10-27 18:13

Kedves Tekten Elif !
Ez csodálatos ! Nekem nagyon tetszik, rendkívül ötletes, azonnal el is mentettem, köszönöm !
Üdv. Szép estét !: Olaszné Anci

342
tojásfehérje 3 db
1 csipet
ecet 1 ek
porcukor 25 dkg
kukoricakeményítő 1.5 evőkanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
habtejszín 2 dl
porcukor 1 teáskanál
habfixáló 1 csomag
krémsajt 10 dkg
áfonya 10 dkg
csillaggyümölcs 0.5 db
citromhéj 0.5 citromból nyert