Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes remek mellszeletek JUDYTH konyhájából

Emeletes remek mellszeletek JUDYTH konyhájából
Emeletes remek mellszeletek JUDYTH konyhájából
160 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam egyszer egy "merészet", s így pakoltam össze, ezt a nagyon finom, ünnepi alkalmakra is kiváló eledelt.....mely remek lett! :) 

hozzávalók / 6 adag

Emeletes remek mellszeletek

Különleges burgonyapüré

ajánlat

Télen kimagozott, apróbb szemű, félbevágott almákkal szoktam együtt sütni. Nagyon illik ehhez - aki szereti a csípőset - a csípős savanyú paprika, én ezzel is tálaltam, de azért készítettem (mely megtalálható a saját feltöltéseim között - Egész évben friss, házi csalamádé ) mást is, aki nem szerette a csípőset, viszont ismerte a csalamádémat, s a kívánságát teljesítve, neki azzal tálaltam! 

Fergetegesen finom lett, ajánlom mindenkinek!!! 

Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)
Szólj hozzá!

elkészítés

Emeletes remek mellszeletek

  1. A kissé kiklopfolt csirkemelleket beszórjuk fűszerkeverékkel, lerakjuk, a kissé kiolajozott tepsibe, mindegyikre egy nagy kanál tejfölt teszünk, elkenjük rajtuk úgy, hogy alájuk is kerüljön.
  2. A reszelt füstölt sajtot egyenletesen elosztva, a szeletekre terítjük, majd minden szeletre 1-1 sonkaszelet teszünk.
  3. A felkarikázott hagyma felét fűszerkeverékkel ízesítjük, s minden szeletre, egyenletesen szétosztjuk, csinosan elhelyezzük.
  4. A gombát (én nem kaptam frisset, így üvegeset használtam, de a frisset meg kell tisztítani, megmosni, szeletelni) félbevágjuk, s ezeket is elosztjuk igazságosan a szeletek tetején, a hagymakarikák közé, hogy megfogja őket, ne csússzanak le.
  5. Most a hagyma másik felét kézzel kisebb darabokra tépjük, ételízesítővel beszórjuk, s a szeletekre osztjuk egyenlően.
  6. Végül minden rakott szeletre kanállal pötyögtetünk tejfölt, kissé megszórjuk borssal, a húsok közé megmosott, egész szilvákat rakunk (lehetett volna sokkal többet is - pedig volt itthon bőven -, mert a végén isteni finom), alufóliával jól lefedjük, be a sütőbe, 150 fokon, alsó-felső sütéssel (sercegéstől számítva) körülbelül 1 órán keresztül sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből az idő elteltével, levesszük a fóliát, visszatesszük, alsó sütésre átállítva, hogy a lé (a hús is, a szilva is enged levet) elpárologjon, s még körülbelül 20 percig így sütjük.
  8. Ezt követően kivesszük a tepsit, jól megszórjuk a reszelt trappista sajttal a tetejüket, visszatesszük, s légkeveréssel szép pirosra sütjük (ahogyan a képen látszik). Kicsit állni hagyjuk, majd vajas-füstölt sajtos-őrölt szerecsendiós-tejes burgonyapürével tálaljuk. A sült szilvákból is tegyünk a tányérokra, mennyei így együtt!

Különleges burgonyapüré

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, melegen átnyomjuk krumplinyomón.
  2. Még forrón hozzáadjuk a puha vajat, rászórjuk a szerecsendiót és a reszelt füstölt sajtot, jól összekeverjük.
  3. Végül annyi forró tejjel felengedjük, kikeverjük, hogy megfelelő állagú legyen. (Se nem túl lágy, se nem túl sűrű.)
  4. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36x6 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 242
elküldve: 3
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell szilvával, sajtos-szilvás csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1275
csirkemell filé 2 db
sonka 30 dkg
szárnyas fűszerkeverék 2 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 450 g
vöröshagyma 4 közepes db
csiperkegomba 30 dkg
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 20 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
szilva 18 db
burgonya 1 kg
vaj 20 dkg
füstölt sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 kávéskanál
tej 5 dl