Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes tejszíntorta

Emeletes tejszíntorta
Emeletes tejszíntorta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát még tavaly készítettem drága nagymamám 80. születésnapjára!!!!!

hozzávalók / 12 adag

A tortákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét 14 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. Ebből két tortát sütünk, egy 26 cm-est és egy 16 cm-est.
  3. A krémhez a vízzel kikeverjük a pudingport, és beledolgozzuk a felvert hulalát. Ezzel töltjük meg a tortákat. Majd 5-6 órára a hűtőbe tesszük, hogy össze tudjuk állítani.
  4. A kisebb tortát rátesszük a nagy tetejére, és a felvert hulalával díszítjük. Tehetünk rá tetszés szerint fondant virágokat is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 504
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliás tejszínes emeletes torta, krémes szülinapi torta tejszínnel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Wed, 2017-04-26 14:00

Kedves szakacs azt szeretném kérdezni hogy a tortan marcipános diszitések vannak atejszines habos tortan?kőszőnöm elöre is valaszat gizike

Csillogós
Csillogós Tue, 2014-02-25 10:14

Gyönyörű torta és nagyon szép alkalom.Több szempontból is szerencsés vagy: az,hogy a mamádnak készíthettél 80.!!!! szülinapjára tortát,és hogy cukrász lehetsz ;) !

niko80
Nikóka / niko80 Tue, 2014-02-25 15:23

Köszönöm a dicsérő szavakat!És tényleg szerencsésnek érzem magam,azért is mert a szakmámat pedig nagyon szeretem!!!!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-10-28 07:27

Ez a torta meg profi cukraszoknak is a becsuletere valna, annnnnnyira gyonyoruuuuuu!!!! Gratula,
Veronika

niko80
Nikóka / niko80 Mon, 2013-10-28 23:03

Nagyon köszönöm!Cukrász vagyok,de csak itthon sütögetek most a család és a rokonság örömére!!!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-10-30 01:21

Akkor most mar ertem!!! En nagyon szeretek sutni-fozni, de mivel a tortak diszitesehez nagyon bena vagyok, igy inkabb mindig olyan sutiket szeretek kesziteni amihez nem szukseges a diszites. Akkor vagyok bajban amikor a csaladban valakinek szulinapja van....altalaban elrontom a tortakat...es megjegyzem, hogy "ez csunya, de nagyon finom". Mindig csodaltam ezt a tudomanyt, es ha rajtam mulna, en a muveszetek kategoriajaba sorolnam.
Udv. Veronika

niko80
Nikóka / niko80 Wed, 2013-10-30 12:34

Nagyon köszönöm a dicsérő szavakat,nagyon szeretem a szakmámat,de van egy 5 éves kislányom,így itthon vagyok ,mert nehéz visszamenni dolgozni,ha nincs akire rábízni ha beteg.Így most itthon sütögetek,mert nagyon szeretem és hiányzik.

557
tojás 7 db
cukor 35 dkg
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 3 dl
növényi habtejszín 6 dl
növényi habtejszín 4 dl