Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes torta

Emeletes torta
Emeletes torta
130 perc / előkészület: 90 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a 20. születésnapomra csináltam. Nagyon bevált,és mutatósra sikeredett. Remélem mindenki hasonló sikereket szerez a tortámmal kapcsolatban.

hozzávalók / 12 adag

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Díszítés

ajánlat

Ügyeljünk arra és vegyük figyelembe a hűtőnk kapacitását! Ez a torta igen magas lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóták

  1. 1 tojáshoz 20 g cukor és 30 g liszt tartozik, és piskótánként 1 sütőpor. Csináljunk 8 tojásból egy téglalap alakú piskótát (30x45). Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel külön-külön a fehérjét a fele cukorral és a sárgáját. A fehérjének olyan keménynek kell lennie, hogy ha felfordítjuk a tálat nem esik ki belőle. A sárgájának pedig világossárga habos kemény krémnek kell lennie. A lisztet tegyük egy tálba, és szórjuk bele a sütőport, majd a sárgáját és a fehérjét keverjük össze szép óvatos mozdulatokkal, és szitáljuk bele a lisztes sütőport. Öntsük ki a 30x45-ös kikent formába, és süssük meg 180 fokon. Ugyanilyen eljárással csináljunk egy 6 és egy 4 tojásos piskótát, kör alakban (24, 20 cm átmérőjű). Ügyeljünk arra, hogy legyen különbség az emeletek közt, hogy szép mutatós tortát kapjunk a legvégén.
  2. A téglalap alakú piskótát vágjuk fel úgy, hogy ujjnyi vastagságú lapokat kapjunk,de kb. 15 cm magas legyen 1 csík (félbe vágjuk függőlegesen, és majd elvágjuk 3 felé merőlegesen). Ez lesz az alsó szint. Ezt úgy képzeljük majd el, hogy mint a kis csigát, fel fogjuk tekerni kör alakra. Mivel jó masszívnak kell lennie az alsó szintnek, hogy elbírja a másik két tortát.
  3. A többi két kör alakú piskótát vágjuk 3 felé a szokásos módon.

Alsó krém

  1. Verjük fel a tejszínt a habfixálóval, és rakjuk a hűtőbe. Főzzük meg a pudingot a tejjel és a cukorral, majd olvasszuk bele a tejcsokit, és a legvégén a nutellát rakjuk bele.
  2. Ha kihűlt a krém, keverjük össze a tejszínhabbal.

Középső krém

  1. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval, és öntsük bele a 2 pohár eperjoghurtot és a porcukrot vagy a lekvárt. Az epreket szeljük apró darabokra, és forgassuk bele a krémbe, majd rakjuk az egyveleget a hűtőbe.

Felső krém

  1. Főzzünk pudingot a tejjel és a cukorral, a legvégén tegyük bele a gesztenyepürét. Amíg kihűl, verjük fel a tejszínhabot. Amikor már kihűlt a puding, keverjük össze a tejszínhabbal, és rakjuk a hűtőbe.

Összeállítás

  1. Alsó szint: A kis csíkokat, amiket elvágtunk (k.b 15 cm magas, 1 ujjnyi vastag, de ez függ milyen magas alsó szintet szeretnénk), kenjük meg az egyik felét a krémmel, és szórjuk meg a mogyoróval, és csavarjuk fel. Kenjük meg a következő csíkot, szórjuk meg a mogyoróval, és tekerjük az előző csíkhoz, és így tovább, míg elfogynak a csíkok, és nem kapunk egy szép, magas, kör alakú torta alapot, és borítsuk be krémmel a külsejét.
  2. Középső szint : A középre szánt tortalapokat kenjük meg a krémmel, és borítsuk be a krémmel.
  3. Felső szint: A legfelső tortát is kenjük meg a neki szánt krémmel, és borítsuk be a krémmel.
  4. Fontos, hogy még ne illesszük össze a torta szintjeit, mert a fondantal még be kell őket borítani.

Díszítés

  1. (Én előre kiszabott, és kinyújtott fondant használtam.) Ezzel beborítjuk mind a 3 torta szintet. Szép óvatos és lassú mozdulatokkal rásimítjuk a fondant, ügyeljünk arra hogy ne legyen ráncos, és ne szakadjon el. Azért fontos hogy a torta szinteket külön-külön beborítsuk a krémmel, hogy a fondant szépen rátapadjon.
  2. Miután mind a 3 szint be van borítva fondanttal, összeilleszthetjük őket.
  3. Saját stílusunk szerint kidíszíthetjük művirággal, cukormázzal és a gyöngyökkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x45 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 598
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikcsu konyhája

Mióta szakács: 2016.03.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés torta, pudingos torta, szülinapi torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2016-03-13 18:01

Nagyon szép lett a totád, gratulálok! Az alsó torta jó ötlet és érdekes is!

1451
tojás 18 db
cukor 360 g
finomliszt 540 g
1 csipet
sütőpor 3 csomag
habtejszín 6 dl
habfixáló 2 csomag
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
csokoládé 100 g
nutella 5 ek
cukor 3 ek
törökmogyoró 10 dkg
habtejszín 4 dl
gyümölcsjoghurt 4 dl
eper 20 dkg
habfixáló 1 csomag
cukor 4 ek
habtejszín 2 dl
gesztenyemassza 250 g
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 4 ek
cukorfondant 1350 g
cukormáz 100 g
ételfesték 5 csepp
dekorgyöngy 50 g