Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ementáli sajtos krumplikrokett

Ementáli sajtos krumplikrokett
Ementáli sajtos krumplikrokett
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit macerás, de igazán finom köret. Az is igaz, hogy nem fogyókúrás, de néha ez is belefér egy egy finom ebéd köreteként. Ebből a mennyiségből 12 db jókora krokett lett.

hozzávalók / 4 adag

A kroketthez

A panírozáshoz és a sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáreszeljük a sajtot, belekeverjük a fűszereket, a tojást, petrezselymet és a lisztet.
  3. Maroknyi darabokat veszünk ki belőle vizezett vagy olajozott kézzel, hengert formálunk belőle, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Forró olajban minden oldalát megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 504
elküldve: 4
receptkönyvben: 209
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyakrokett, sajtos krumplikrokett, burgonyaropogós

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2014-11-10 21:53

Kedves Évi! Minden krokett receptnél panírozva van a henger. Enélkül nem lehet megsütni? Szétesik? Szeretném csökkenteni a szénhidrátot. Zsuzsa

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-11-11 11:20

Kedves Zsuzsi!
A rossz hírem az, hogy szerintem muszáj panírozni, mert az tartja egyben a krokettet. Ha sűrűbbre akarod, akkor több liszt kell bele, ami összetartja, tehát szerintem nem érdemes ezen meghúzni a kalóriákat. Akkor inkább ne krumplit használj, hanem mondjuk csicsókát, aminek alacsony a glikémiás indexe, és máris jól jártál.
Üdv: Évi néni

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-11-11 13:22

Kedves Évi! Köszönöm a gyors választ, és a jó tanácsot. Nem kalória, hanem cukorbetegség miatt akartam spórolni, és azt hiszem, ez lesz az az alkalom, amikor kipróbálom a csicsókát, amire régen készülök. Ha megtettem, jelentkezem a tapasztalatommal. Zsuzsa

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-11-11 15:42

Kedves Zsuzsi!
Szerintem ez az ideális megoldás számodra. Kiváncsia várom a véleményedet. Nekem nagyon ízlett a csicsóka, csak ajánlani tudom. Még nyersen is fincsi.
Üdv: Vass Éva

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-11-25 15:18

Kedves Éva! Végre elkészült a csicsókás krokett a te recepted arányai szerint. Csodálatos lett!! A férjem azt mondta, azt hitte, hogy krumpli, de azért egy kicsit más. Neki is nagyon ízlett.Amikor összetörtem sokkal vizesebb volt, mint a krumpli lett volna, így megküzdöttem a henger készítéssel, de nem akartam több lisztet tenni bele, végül csak sikerült. Legközelebb valahogy jobban lecsöpögtetem. Nagy tervem van, csicsókával megpróbálok szivásgombócot csinálni, mert mióta ez a fránya cukorbetegség van, nem ehettünk szilvásgombócot. Remélem ott is beválik. Hallottál már ilyen receptről? Remélem nem csak ámodozom. Üdvözlettel Zsuzsa.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-11-26 09:46

Kedves Zsuzsi!
Örülök a sikerednek és én is kipróbálom a csicsókás krokettet, mert egyébként imádom az ízét. Szurkolok a gombóchoz is.
Üdv: Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-03-07 17:15

Kedves GAbi!
Át lehet nyomni krumplinyomón, de az enyém nem volt jó, azért reszeltem. A lisztet kihagytam, mert a tésztában van már. Van itt úgyis annyi keményítő. Egyébként könnyű és finom volt. Üdv: évi néni

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-03-07 16:44

Kedves Évi,
tetszik és elkészíteném újdonságként, de 2 kérdés felmerült bennem: 1.- krumplinyomón is átnyomhatom? muszáj reszelni? 2.- a panírozásnál liszt nem kell? Köszi:) Gabi

770
burgonya 70 dkg
tojás 1 db
ementáli sajt 10 dkg
finomliszt 7 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
tojás 1 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl