Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Empanadas chimichurrival

Empanadas chimichurrival
Empanadas chimichurrival
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az argentinok kis húsos táskái még finomabbak, ha az amúgy steak kísérőként kínált, zöldfűszeres chimichurriba tunkoljuk őket. Uzsira, előételnek, borok mellé, vagy piknikre tökéletes!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzászórjuk a sót, és rákockázzuk a hideg vajat.
  2. Alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáöntjük a vizet, és gyors mozdulatokkal rugalmas tésztává dolgozzuk össze.
  3. Lapos diszkosz alakot formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára.

A töltelékhez

  1. Közben a lilahagymát finomra aprítjuk, és egy nagyobb serpenyőben a felmelegített olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a dúst, és fehéredésig keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerepet, és felöntjük 1 deci vízzel. Kis lángon főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elpárolog.
  2. Ha kész, hozzáadjuk a kis kockákra vágott főtt tojást, és alaposan elkeverjük.
  3. Ha letelt az egy óra, kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Nagy méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a közepére teszünk 1-2 kanál húsos tölteléket.
  4. Ha letelt az egy óra, kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Nagy méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a közepére teszünk 1-2 kanál húsos tölteléket.

A chimichurrihoz

  1. Míg az empanadasok a sütőben vannak, elkészítjük a chimichurrit: a petrezselymet nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát szintén. Az oregánó, a kakukkfű és a rozmaring levélkéit leszedjük a szárukról, és azt is összeaprítjuk.
  2. A zöldfűszereket egy kis edénybe tesszük, leöntjük az olívaolajjal és a borecettel, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fűszerpaprikával. Alaposan kikeverjük, majd a kész empanadas mellé kínáljuk mártogatósnak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 711
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

empanadas, marhahúsos empanadas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

18726
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
víz 1 dl
1 teáskanál
darált marhahús 50 kg
lila hagyma 1 közepes db
főtt tojás 2 db
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 1 ek
babérlevél 0 ízlés szerint
oregánó 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
petrezselyem 2 csokor
kakukkfű 10 szál
rozmaring 10 szál
oregánó 10 szál
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
vörösborecet 0.5 dl
füstölt pirospaprika 1.5 teáskanál