Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Empanadas tonhallal

Empanadas tonhallal
Empanadas tonhallal
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a tonhalat, minden mennyiségben és szinte minden módon. Ez a recept a neten keresgélés, barátok és saját kísérletezés eredménye.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy tálba belerakjuk, hozzáadjuk a vajat morzsolva, a tojást, sót, ecetet, majd a vizet. Összedagasztjuk. Hideg helyen kb egy órát pihentetjük.
  2. Közben kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, amit kockára vágtunk. Sózzuk, borsozzuk. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a tonhalkonzerveket. Jól összeforraljuk, és a karikákra vágott olívabogyót beledobjuk. Belerakunk tejfölt, hogy krémesebb legyen az állaga. Ezzel kész is a szósz.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, vékonyra kinyújtjuk, majd kb 8 cm-es pogácsaszaggatóval (pohárral) köröket vágunk belőle. A tészta ruganyos, mindig visszahúzódik, de mi kitartóan rásegítünk egy kis nyújtással.
  4. A korongokat megtöltjük a töletelékkel, megvizezzük a tészta szélét, és jól lenyomkodjuk. A végén felvert tojással megkenjük a tetejüket.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 547
elküldve: 6
receptkönyvben: 111
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csorbusz

Mióta szakács: 2012.05.30.
19 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: spanyol
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tonhalas töltött párnácskák, tonhallal töltött kelt tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2014-08-06 02:36

Szia, orommel latom, hogy nem kell keleszteni a tesztat. Milyen az allaga, linzer-jellegu? Mennyire hamar szarad ki? Koszi elore is!

1393
finomliszt 340 g
vaj 10 dkg
tojás 1 db
víz 80 ml
1 tk
ecet 1 tk
tojás 1 db
tonhalkonzerv 160 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
zöld kaliforniai paprika 1 db
sűrített paradicsom 140 g
tejföl 2.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olajbogyó 8 db