Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az én mandulás-sárgabarackos rudacskáim

Az én mandulás-sárgabarackos rudacskáim
Az én mandulás-sárgabarackos rudacskáim
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi aprósüteménynek készült.
Kb. 40 darab lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot felkockázzuk. A tepsit kibéleljük papírral, a sütőt előmelegítjük.
  2. A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojásfehérjéket és konyhai robotgép dagasztó spiráljával jól összekeverjük. A marcipánmassza majdnem teljesen fel kell, hogy oldódjon a tojásfehérjében!
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk.
  4. A szeletelt mandulát egy lapos tányérba szórjuk.
  5. A tésztából evőkanál segítségével kis adagokat veszünk, nedves kézzel hosszúkás formára nyújtjuk, majd a mandulában megforgatjuk. Kb. 5 cm hosszú legyen.
  6. A rudacskákat a tepsire helyezzük, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
  7. A rácson kihűtött rudacskák mindkét felét vízfürdőben megolvasztott fehércsokoládéba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 603
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt barackos marcipános keksz, karácsonyi keksz fehér csokoládé öntettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kooperatív Pufi
Kooperatív Pufi Fri, 2011-01-21 11:53

Szia!

A második pontot nem értem tisztán.. Keményre kell verni a tojásfehérjét a marcipánnal vagy csak kevergetni, amíg fel nem oldódik benne teljesen?

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Fri, 2011-01-21 14:51

Szia!
Az eredeti recept így írja.
Én kézi habverővel kevertem el, nem kell felverni keményre.

1465
aszalt sárgabarack 10 dkg
marcipán 15 dkg
tojásfehérje 3 db
méz 1 ek
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
mandulaaroma 3 csepp
finomliszt 2 evőkanál
dió 25 dkg
fehér csokoládé 15 dkg
mandulapehely 30 dkg