Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Enchilada verde

Enchilada verde
Enchilada verde
155 perc / előkészület: 25 perc főzés: 100 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyöngyi és Robert receptje - a legjobb enchilada, amit valaha ettem. A mexikói földicseresznye beszerzése elég macerás, de a szósz készen is megvehető. Ez a zöld fajta, de van piros, az az enchilada roja. A szósz ugyanígy készül, csak használjunk hozzá 2 db sült paprikát (pl. kápia) és egy deci alaplevet. Hús nincs benne - tehettek, de elég laktató így is, úgyhogy teljesen fölösleges. :)

hozzávalók / 6 adag

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A salsa verdéhez

  1. A tomatillokat alaposan megmossuk. Egy nagyobb tepsibe alufóliát teszünk, rá a tomatillót, mellé a fokhagymagerezdeket és a jalapenot.
  2. Az egészet kb. 10 perc alatt meggrillezzük, félidőben fordítunk rajta egyet. Ha kész, fóliával letakarjuk 10 percre az egészet, majd mindennek lehúzzuk a héját, és aprítóba tesszük. Sózzuk, összeturmixoljuk.
  3. Ha nem akarunk ezzel pepecselni, a szószt készen is megvehetjük.

Az enchiladához

  1. A babot előző este beáztatjuk. Másnap tiszta vízzel felforraljuk, majd lassan, gyöngyöztetve főzzük puhulásig. Ha konzervvel dolgozunk, ezt kihagyjuk.
  2. A kukoricát lobogó vízbe tesszük, 8 perig főzzük, majd leszűrjük. Konzerv esetében ezt kihagyjuk.
  3. A sajtot lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, majd az 1 kanál olajon kicsit megfuttatjuk.
  4. Most jön az összerakás. Ha lisztes tortillát használunk, 1-1 percig pirítjuk száraz serpenyőben, ha kukoricát, ez kimaradhat. A tomatillo salsát egy széles tálba öntjük.
  5. Fogunk egy lapot, belemártjuk a salsába, majd egy tányérra tesszük. Mehet tá pár kanál hagyma, bab és kukorica, na meg sajt. Feltekerjük, és egy sütőedénybe/magas falú tepsibe tesszük. Ugyanígy teszünk a többi lappal is. A kukoricatortilla hajlamos törni, de ne aggódjunk, össze fog sülni, nem fog látszani. :)
  6. Ha van maradék szósz, ráöntjük, és mehet rá a maradék sajt, kukorica és bab. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. fél órát sütjük, amíg a sajt rá nem sült.
  7. Ha kész, kivesszük, és 10-15 percet pihentetjük.

A tálaláshoz

  1. A salátát megmossuk, leszárítjuk. Apróra vágjuk.
  2. Az avokádót megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. Ki-ki tehet magának az enchiládára tejfölt, salátát és avokádót.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 922
elküldve: 0
receptkönyvben: 170
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges tortilla, babos-kukoricás enchilada

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
mexikói földicseresznye 100 dkg
jalapeño 1 db
fokhagyma 5 gerezd
2 kávéskanál
tortilla lap 10 db
csemegekukorica 20 dkg
fejtett bab 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
cheddar sajt 15 dkg
olívaolaj 1 ek
jégsaláta 10 g
tejföl 6 ek
avokádó 1 db