Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Enchiladas De Pollo y Salsa

Enchiladas De Pollo y Salsa
Enchiladas De Pollo y Salsa
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi ünnepeken egy mexikói étteremben szoktunk vacsorázni. Mindenki nagyon szereti, - a férjem kivételével - de itt ő is megtalálja a maga steak-jét.
A fiatalok leggyakrabban ezt rendelik, megpróbáltam az ízekre hagyatkozva elkészíteni, ez lett belőle.
Azt mondják sokkal finomabbra sikerült, az áráról nem is beszélve!:) Na jó...az étterem hangulatát nem tudtam idevarázsolni, de Tequila is volt.:)

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A kukorica salsához

A tortillához

A tetejére

  • 20 dkg sajt (reszelve)

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a mexikói konyhát csak ajánlani tudom.
Lehet bolti salsával is készíteni, ha valaki nem akar ennyi időt ráfordítani.
A babpürét a másik receptemnél fogom leírni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst keskeny 4-5 cm csíkokra vágjuk, befűszerezzük és hűtőbe tesszük pácolódni.
  2. A paradicsomot, paprikákat cikkekre vagy karikákra vágjuk, és kevés olívaolajon roppanósra sütjük.
  3. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és rövid ideig pároljuk együtt.
  4. A tűzről levéve turmixoljuk, de maradjon kicsit darabos. Fűszerezzük a többi hozzávalóval; só, bors, aprított koriander, citromlé. Hagyjuk állni.
  5. A húst 1 evőkanál olajon hirtelen megpirítjuk, puhára pároljuk.
  6. A kukoricát megpároljuk a vajon, majd a salsa kb. felével átforraljuk. A többi a tálaláshoz lesz kiváló.
  7. Ezt a szószt hozzákeverjük a megpirított húscsíkokhoz, tortillába töltjük, feltekerjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Grillezett vöröskáposztával, rizzsel, salsával, babpürével, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  9. A búzalisztes puha tortillát a következőképp készítjük el:
  10. A víz kivételével mindent összekeverünk egy tálban és annyi vizet adunk hozzá, hogy dagasztva lágy ruganyos tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük 10 percet, majd átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. Kis gombócokat formázunk belőlük, konyharuha alatt pihentetjük 20- 30 percet.
  11. Lapos, kör alakúra nyújtjuk (1-2 mm, kb. 25 cm), közepesre forrósított száraz serpenyőbe egyenként kisütjük. oldalanként kb. 1 perc. Amikor kezd hólyagosodni, akkor fordítsuk meg.
  12. Minden kisült darab után takarjuk le alufóliával, hogy ne száradjon ki.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 288
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkés enchilada salsával, mexikói csirkés tekercs csípős szósszal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-02-21 19:44

Szerintem mártogatósként mindenképp érdemes kipróbálni és ha jól harmonizál az ízekkel, talán a tölteléket is lehetne ezzel variálni.
Én még nem próbáltam, így nem tudok biztosat mondani.
Most adtál egy ötletet...én is kipóbálom legközelebb.:)))
Sok sikert!
G. Éva

livedli
livedli Tue, 2010-12-07 22:52

Ez lesz a 2. évfordulós meglepi vacsim előétele! Eldöntöttem. Remélem elnyeri a párom tetszését, mert az enyémet már igen! Köszi szépen! ;)

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2010-12-07 23:20

Kedves livedli!
Gratulálok a 2. évfordulóhoz! Remélem még sok-sok évfordulón ezt kéri majd a párod.:)
Előételnek lehet, hogy kicsit sok...elég tápláló. Bár...a további terveidet nem tudom...;)))
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet és ilyen szép ünnepre választottad ezt az ételt.
Sok sikert!
G. Éva

743
csirkemell filé 50 dkg
tabasco szósz 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
csemegekukorica 250 g
paradicsom 7 db
piros kaliforniai paprika 2 db
jalapeño 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
koriander 1 szál
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 2 ek
finomliszt 50 dkg
1 tk
sütőpor 1 teáskanál
napraforgó olaj 6 ek
víz 3 dl
sajt 20 dkg