Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

English muffin

English muffin
English muffin
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (58)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az english muffin tipikus reggeli péksütemény, de vacsorára vagy uzsonnára is remek szendvicsalap.
Érdemes belőle nagyobb adagot késziteni, mert napok múlva is finom - ha marad. Hagyományosan nem késsel, hanem egy villával válaszják szét a tetejét az aljától, majd kenyérpirítóban ropogósra sütik.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ez az adag kb. 7-8 db muffinra elegendő, melyeket 8 cm-es formával szaggattam ki. Lehet készíteni nagyobbat és vastagabbat - akkor a sütési idő megnövekszik.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és a vajat.
  2. Az átszitált liszthez adjuk a sót és a tejes keveréket, alaposan összedolgozzuk, rugalmas tésztát gyúrunk, majd 1 órát kelni hagyjuk.
  3. A kelesztés leteltével a tésztát kinyújtjuk és fánkszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk (kb. 8-10 cm-es darabokra), kukoricalisztben megforgatjuk, majd újra pihentetjük kb. 1 órát.
  4. Száraz, forró serpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt, közepes hőmérsékleten megsütjük őket.
  5. Kínáljunk frissen, melegen vagy pirítva vajjal és lekvárral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 70 054
elküldve: 8
receptkönyvben: 1 420
elkészítve: 58/73
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, burek, buci, perec, croissant, briós, édes leveles, kifli, bagel, pita

egyéb elnevezések

angol muffin, muffin reggelire, angol zsemle

Hozzászólások (58)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PC-Szaki.hu
PC-Szaki.hu Mon, 2015-06-08 11:12

De egy kérdés, ha valaki guténérzékeny, vagy gléuténra alergiás, finomliszt kilőve, zabpehelyliszttel, vagy valami gluténmentes liszttel helyettesítghető lenne? A tönköly, a durum, meg hasonlókban ugyanúgy van glutén, ha jól tudom. Én lehet ki fogom próbálni, zabpehelyliszttel helyettesíteni a finomlisztet. Nem láttam hozzászólásokban, hogy a finomliszt elhagyásával, valaki megcsinálta -e, és hogy a finomliszt mennyisége helyett is kukoricaliszt legyen e, vagy csak elhagyni?
Köszönöm.

kovjuci
kovjuci Thu, 2015-07-23 08:34

Szia Pc-Szaki,

Szerintem bármilyen gluténmentes lisztkeverékkel ( glutenix-alfamix pl.) el lehet készíteni. Csak kukoricaliszttel nem fog összeállni, törni fog és nem lehet nyújtani.

Üdv, Juci

kittike23
kitti25 / kittike23 Tue, 2014-07-29 11:28

Szia, engem az érdekelne hogy szerinted más lisztből is el lehet készíteni? Köszönöm előre is a válaszod :) Kitti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-07-13 21:20

Hű, ez talán a legnépszerűbb recept itt, amit eddig láttam!
Nagyon jól sikerültek, az angol receptekben úgy látom, egy kis olajjal ki lehet sütni.
Van aki tojást is ír bele. Sikerélmény, mert egy kenyeret is készítettem mellette, de az nem sikerült igazán :(

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Tue, 2014-01-21 14:10

Kár, hogy a recept írója nem válaszol a kérdésekre, pedig nekem is sokat segítene... egyébként eredetileg nem kukoricadarában kell megforgatni? (Ez a kukoricalisztes változat olyan furcsán hangzik...) Mindegy, ma kipróbálom.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2014-01-23 10:13

Szia!

Nagyon szivesen válaszolok a kérdekre,de van olyan infó ami már eleve ott van a lirtakban vagy én is csak tippelni tudok.
Tehát a válaszok:
-másodszorra lehet azért nem kelt meg a tészta,mert nem volt elég meleg...nekem megkelt(nem egyszer készitettem el)
-én kukoricalisztet vettem(cornflour),de igazad van lehet kukoricadara megfelelőbb erre a célra
-kb 8 db muffin lesz ebből a mennyiségből
Remélem segitenek a válaszok:)
üdv:Z.

m_ani
m_ani Mon, 2013-08-26 19:42

Zuzu, szintén köszönöm a receptet, viszont hasonló problémám van, mint baliznak: másodjára nem kelt meg a tészta, laposak maradtak :'(
A tészta a leírtak alapján készült... mi lehet a gond???
Köszi!

boribakter
boribakter / boribakter Tue, 2012-09-11 10:34

Jé, ez lesz a kétszersült, ha rápirítanak? Egy másik képen láttam, és egyből az Őzike kétszersültek ugrottak be.

Control
Control Tue, 2012-06-12 15:25

Köszönjük, nagyon finom lett!

A többi recepted is nagyon ellenállhatatlan :), ki fogjuk próbálni őket.

Üdv: Éva

baliz
baliz Fri, 2012-03-16 00:12

Köszi a receptet! Nagyon finom lett, csak nem nőttek meg :(
Először szépen megkelt, kinyújtottam és olyan lapos marad úgy sült meg. Az íze nagyon finom! Mit rontottam el, segítenétek?

kovacs84
kovacs84 / kovacs84 Wed, 2012-02-29 12:39

Kedves Zuzu! Recept elmentve, azt hiszem, gyakori menü lesz nálunk ez a csoda...ilyen jól sikerült kelt tésztám már rég volt! Köszi!!

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-07-14 23:03

Kedves Zuzu!
Gyönyörű ez a kép, és a recept is nagyon jó! :)
Üdv: Flóra

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2011-07-03 17:26

Ez a recept tökéletes. Nagyon jól sikerült, és meglepően nagyok lettek. Kenyérsütőben készült a tészta, dupla adaghoz 1 friss élesztővel. 1 cm vastagra nyújtottam, és akkorák lettek, mint egy zsemle. Tepsiben is simán kisüthető. Dupla adagot csináltam, egy nagy tepsire ráfért az egész. 12 db nagy zsemle, és egy kicsi kifli lett a maradék tésztából.

Yve
Yve / Yve Tue, 2011-05-24 07:36

Szia Zuzu! Mindenekelott hadd koszonjem meg, hogy megosztottad ezt a receptet velunk, amit tegnap el is keszithettem es igazi Eggs Benedict-et vacsoraztuk.
Upsz, igazit irtam? Hat...elmeselem storym: Az ugy volt, hogy par napja kukucskalok erre a muffinra, hogy melyik napra halasszam, s tegnap delutanra programom volt, ezert ugy dontottem, hogy indulas elott meggyurom es mire visszajovok nyujthatom is. Atneztem mibol is all az egesz, van-e itthon minden es alig vartam, hogy nekifogjak, de idom is legyen az alapos gyurasra :-)) Vegre eljott az idoM, hogy nekifoghassak, idejottem es mindent kimertem, de mar anelkul, hogy ujra olvassam az osszedolgozasi lepeseket. Nagyjabol emlekeztem (gondoltam en) es vegul MINDENT jol osszegyurtam... hangsulyozom: mindent. Egy bokkenom volt, az adagban szereplo tej mennyiseg nekem kevesnek bizonyult. Visszajottem, JOL megneztem a tej mennyiseget...es vallrantva vettem ki hutombol a tejet, hogy talan a lisztem mas minossegu es nekem tobbet ker ....
Csak hazajovetelkor, nyujtasra keszules elott olvastam el ismet az elkeszitesi lepeseket, s latom, hogy a kukoricaliszt NEM belegyurasra valo, HANEM csak beleforgatasra. Hat ezert tunt olyan kevesnek a tej (vakartam meg a fejem) Es bar ijjedos vagyok, ambiciosan kitartottam, hogy jo lesz es...ha megse akkoris ki fogok valamit talalni vele!!!
Hat mit is irjak, olyan szepen felnottek kiszaggatas meg utan is, es annyira izlett nekunk, hogy nem volt utolso alkalom, amikor BELE gyurom az 1-2 ek kukoricalisztet :-))))) (Persze azert kivancsi maradtam megis az eredeti izre, ugyis el fogom kesziteni MAJD. Azert majd, mert nekem annyi szaporitassal 12 db sikeredett 8 cm-s pohar szaggatassal. Igy 4-et belole probakent le is fagyasztottam.

Megegyszer KOSZONOM a finom receptet es vidam hetet kivanok, szia Evy

Zuzu
Zuzu / Zuzu Wed, 2011-05-25 15:11

Szia Yve!
Örülök,hogy mégis jól sült ki(vagy el?:))a muffin készités.Ilyesmi már velem is előfordult...:)
Legyen vidám a Te heted is,
üdv:Zuzu

Zuzu
Zuzu / Zuzu Fri, 2011-01-28 22:50

Szia Évi!
Kb 0.5 cm-es vastagságra nyújtsd ki,és inkább süsd alacsonyabb hőfokon,hogy tutira átsüljön.
Sok sikert!:)
üdv:Zuzu

Bryna
Bryna Sat, 2011-01-15 12:34

Sziasztok!
Megcsináltam muffin formában sült tükörtojással, baconnel, sajttal+ egy pici majonézzel! Nagyon-nagyon hasonlított a gyorsétterem reggelijéhez, és sokkal kevesebb pénzből kijött!! Isteni finom lett, köszönöm a receptet! :-)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2011-01-25 20:14

Kedves Bryna!
Örülök,hogy tetszik a recept,további jó sütést-főzést!
üdv:Zuzu

Clear
Clear Wed, 2010-12-01 23:46

Aaah, nem hiszem el...! Hihetetlenül régóta keresek ehhez hasonló receptet, de még sosem volt az igazi.
Egy angyal vagy, Zuzu, minimum.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sat, 2010-12-04 18:09

Szinte látom a glóriát a fejem felett:))
Remélem ez az a recept amit kerestél:)
üdv:Zuzu

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2010-11-24 20:34

Szia Zuzu és Kedves kommentelők!

Hadd csatlakozzam én is elismerő szavaimmal! Habár én sokmagvas rozsos kenyérmixet használtam az egészséges táplálkozás jegyében, és féltem, hogy nem fog átsülni a közepe - a végeredmény isteni lett. Lefóliázva és újra átmelegítve még 3 nap múlva is jutott a reggelimhez. Na nem azért, mert annyira vacak volt, csak én vagyok kisétkű.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sun, 2010-11-28 16:24

Szia kicsivik!
Örülök,hogy jól sikerült,én gyakran sütök dupla adagot,mert valóban még napok múlva is finom.
üdv:Zuzu

Bettyna80
Bettyna80 Tue, 2010-11-23 18:35

Szia Zuzu!

A hétvégén újra megsütöttem. Most graham liszttel, dupla adagot sütöttem, és kb 4,5-5 dl tejet vett fel. Mivel nem volt itthon szárított élesztő, így másikkal sütöttem, kb 3 dkg-ot tettem bele. Szintén sütőben sütöttem, kb 180-200 fokon, nem tudom mennyi ideig... Mikor az egyik oldala kicsit megpirult, megfordítottam. Nagyon jó lett. A páromnak nagyon ízlett. Ő nagyon szereti az ilyesmi lisztből készült ennivalókat. Ezt is csak úgy, simán ette. Sikere volt.

nojszee
nojszee Tue, 2010-11-23 09:04

Sziasztok!

Isteni a recept, köszönöm, hogy megosztottad. Szerintem jól sikerült, de kicsit mintha nyers maradt volna a tészta belül. Az érdekelne, hogy én rontottam el valamit, vagy ennek ilyennek kell lennie? Mert kívülről gyakorlatilag olyan szépen meg volt sülve, akár a képen.
Köszi előre is!
Nojszee

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sun, 2010-11-28 16:20

Szia nojszee!
Valószinűleg a tésztavastagsághoz képest gyorsan sütötted.Legközelebb süsd lassabban,vagy nyújtsd vékonyabbra a tésztát.
üdv:Zuzu

animoni
animoni / animoni Mon, 2010-11-22 14:10

Sziasztok!

Közérdekű info erről a receptről: Egy éjszakát a hűtőben, lefóliázva simán kibír. Másnap délután ugyanolyan jó lett, mintha frissen készítettem volna!

Üdv:animoni

Bettyna80
Bettyna80 Fri, 2010-11-19 12:46

Szia Zuzu!
Kipróbáltam a receptet, bár én nem finom liszttel, hanem diétás liszt és teljes kiőrlésű liszt keverékével. A tésztának milyen állagúnak kell lennie? Mert az enyém nagyon kemény lett. Lehet a lisztek több tejet kívánnak. Legközelebb kipróbálom kicsit több tejjel.
De a fenti problémától eltekintve finom volt.
Ja, és én egyik felét sütőben sütöttem, a másikat pedig serpenyőben. Az előbbi jobban tetszett, mivel a serpenyőben kicsit megpirult a külseje, a belseje meg egy kicsit nyers maradt.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sat, 2010-11-20 18:26

Szia!
Legközelebb használj bátran picivel több tejet,mert egy jól dolgozható tésztát kell kapnod,nem keményet,nem is túl lágyat.Valószinűleg a liszted azaz a liszt keveréked miatt lett keményebb az egész,finomlisztek között is van különbség.
Örülök,hogy mindezek ellenére jól sikerültek a muffinok:)Én mindig serpenyőben sütöm őket,közepestől alacsonyabb hőfokon.A sütőben való sütésről az infókat (hány fokon,meddig sütötted)ha gondolod ird le,lehet másoknak segitenél.
üdv:Zuzu

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-10-18 18:52

Mi ez Zuzukám?
Már napok óta a púpos sasoddal álmodom,hogy el kellene már készíteni újra.Most meg itt ez a finomság.Ezt is kipróbálom!Jaj de örülök neki.Puszillak.Bogi

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-10-19 15:34

Ééén,mennyire örülök,hogy örülsz neki:))
Ha a púposnak sikere volt,szerintem akkor ez is izleni fog.Próbáld ki szalonnás tojással...:)
üdv:Zuzu

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-10-19 16:09

Holnap lesz a napja.Már alig várom.Amúgy is beteg vagyok jót fog tenni egy kis fogamravaló.persze a kilóimnak nem.Na de fülesmackó szép meséje jut eszembe...a dal...remélem szerettek hogyha ....is vagyok.Puszi.Bogi

cukorpotlo
cukorpotlo Sat, 2010-10-16 21:34

elengedhetetlen a kukoricaliszt? (csak az hiányzik, pedig már nagyon elkészíteném....)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sat, 2010-10-16 21:52

Szia!
Nem szükséges,az alap izen nem fog sokat változtatni,bátran készitsd el nélküle:)
üdv:Zuzu

animoni
animoni / animoni Mon, 2010-10-04 19:54

Szia!

Nagyon finom volt! Köszi a receptet!!!!
Üdv:animoni

UI.:Miért kell egy óráig keleszteni az elején, ha meg sem kell a tészta? (Vagy én rontottam el vmit?!)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-10-05 14:57

Szia!
Azért kell,hogy megkeljen.Próbáld meg legközelebb langyos hozzávalókkal,nekem mindig működik.
Azért örülök,hogy igy is jól sikerült,és izlett:)
üdv:Zuzu

Zuzu
Zuzu / Zuzu Fri, 2010-10-01 15:42

Kedves nyamóka!
Örülök,hogy neked is tetszik a recept:)
üdv:Zuzu

osztriga
OsztriGa / osztriga Fri, 2010-10-01 12:47

Szia Zuzu!
Mentettem, izgalmasan hangzik!!! Tojással, baconnel??? Ki fogom próbálni!
Köszönet a receptért!
T.

431
finomliszt 28 dkg
cukor 1 ek
1 tk
instant élesztő 2 kávéskanál
vaj 0.5 ek
tej 1.5 dl
kukoricaliszt 2 csapott ek