Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Enyhén mákos muffin

Enyhén mákos muffin
Enyhén mákos muffin
43 perc / előkészület: 20 perc sütés: 23 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffin gyorsan készen van, és sokfélét lehet alkotni belőle, most egy nem annyira mákos, de azért mégis mákos verziót készítettem belőle. Nem bírtam ellenállni a mazsolának és a csokinak, így az is került a közepébe. (a képen egy aszalt áfonyás darab van belülről lefotózva).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez az adag 12 muffin elkészítéshez elegendő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojást habosra keverjük a cukorral, majd a vajat is hozzáadjuk, és így is jól elkeverjük. Ehhez használhatunk habverőt (kézit vagy gépit), jól el lehet vele kavarni.
  2. Hozzáöntjük a joghurtot/tejet és a mákot, és így is elkeverjük.
  3. Majd végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és közepesen híg masszát keverünk belőle (ha joghurtot használtunk, akkor lehet, hogy igényel még egy kis folyadékot, adjunk hozzá tejet akkor).
  4. Egy muffinformát kivajazunk (12 darabos), vagy muffinpapírkát teszünk bele, és megtöltjük a masszával.
  5. Ha szeretnénk a közepébe tölteléket tenni, akkor először félig töltsük meg, majd tegyünk bele étcsokit például, és fedjük be masszával. Ha (aszalt) gyümölcsöt tennénk bele, akkor ezt a masszába is el lehet keverni, mielőtt a formába öntjük, így egyenletesen eloszlik.
  6. Előmelegített sütőben sütjük. Ha megsült, a formában hagyjuk 5-10 percig, majd rácsra tesszük, hogy az alja ne párásodjon be.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 183
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Janka

Mióta szakács: 2010.04.15.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos muffin, mazsolás-mákos muffin

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-10-24 16:36

Fincsi lett, és jó állagú. Sajna, nekem nehéz kiszedni a papírkából, de ez mindegyikkel így van. Én mazsolával készítettem, azt hiszem, passzolna a tésztába citromhéj, és valami pikáns fűszer. Hát még meggyel, vagy áfonyával... A mazsolás verzióhoz szerintem nem kell sok mák...

ZaliZete
ZaliZete Mon, 2011-10-17 21:18

Elkészítettem, cukor helyett 3 ek. mézet tettem a tojáshoz, így is nagyon finom lett.....a férjem és a kisfiaim örömére, máskor is készítem majd. Köszönöm a receptet!

cukorpotlo
cukorpotlo Sat, 2011-04-02 00:13

számomra annyira természetes ez a muffinábrázolás, fel sem merült bennem, hogy "beleharapott".
na, de imádom a mákot és a muffint, tehát alapvető, hogy megér egy próbát.
szerintem a muffinformát nem érdemes kivajazni, mivel teflon illetve a papírkapszlik is ott vannak, felesleges zsiradék. én úgy gondolom. :)

kisssz
kisssz Fri, 2011-04-01 22:31

Gratulálok a recepthez de lenne egy kérdésem...Janka kérlek javíts ki ha rosszúl látom, úgye előszőr bele haraptál a muffinbe, azután rá helyezted a tenyeredre vagy valakiére, és így fényképezted le? Remélem csak letörtél belőle, nem megy ki a fejemből, hogy a szádból kivett ételt rakod az orrom ellé a tenyereden bbbbrrrr. Igazán ne vedd sértésnek de ezt úgy is lehet értelmezni hogy csak járkálsz a parkban beleharapsz a muffinodba, gyorsan lefényképezed a tenyereden és elém lököd, na itt van.
Még az is jobb lett volna ha azt fényképezed le ahogy te eszed a muffint úgy nem kellene a fogaid nyomát számolgatnom.
kisssz

ljanka
Janka / ljanka Fri, 2011-04-01 22:47

Kedves kisssz!
Mivel tettem a muffin belsejébe mazsolát és aszalt gyümölcsöt, ezért félbetörtem kézzel, nem haraptam (lehet, hogy csak nekem van furcsa "kép-ízlésem", de én szeretem, hogy ha valamiben van valamilyen töltelék vagy más, akkor látszódjon a belseje...). A kép pedig egy kiránduláskor készült (a süti este lett kész és nem sikerült most vakuval túl jó fotókat készíteni, így a túra közben fotóztuk le), így jött össze...
Janka

kisssz
kisssz Fri, 2011-04-01 23:26

Kedves Janka!
Köszönöm a gyors választ és azt is, hogy nem haraptál bele. A félbetöréssel nincs semmi gond, jó olyanokat látni akik sportolással, kirándulással töltik a napot és így mutatják meg a receptjüket:) új és érdekes ilyenel itt még nem találkoztam. További boldog aktív főzöcskézést kívánok.
kisssz

anoushka
anoushka Fri, 2011-04-01 18:41

nagyon tetszik a recept, alig várom már, hogy kipróbálhassam! :)

492
mák 5 dkg
joghurt 150 g
tej 3 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 3 tk
tojás 1 db
cukor 6 dkg
vaj 12.5 dkg
mazsola 2 marék