Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper crumble

Eper crumble
Eper crumble
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Crumble=Morzsa. Bevallom, hogy a csázsármorzsán kívül eddig nem nagyon ismertem más morzsát.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és felkockázzuk.
  2. A lisztet, zabpelyhet, nádcukrot, sót, sütőport szárazon összekeverjük és belemorzsoljuk a vajat. Két tenyerünk között addig sikáljuk, amíg morzsalékos, kicsit összeálló "tésztát" kapunk.
  3. Egy 20x30 cm-es jénai tálat kivajazunk, és a "tészta" 2/3 részét beletesszük, kicsit lenyomkodjuk.
  4. Az epret a cukorral, a kukoricakeményítővel, 1 ek vízzel nagy lángon folyamatosan kevergetve kb. 4-5 percig főzzük, majd a tésztára öntjük és egyenletesen elsimítjuk.
  5. Az eper tetején egyenletesen elosztjuk a maradék "tésztát" (nem kell lenyomkodni).
  6. 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha a teteje szépen megpirul.
  7. Ne ijedjünk meg, nem igazán lehet szeletelni. Kanállal tányérra, vagy tálkákba szedjük, és tejszínhabbal, vagy vanília fagyival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsa, epres morzsa, epres crumble

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

622
eper 750 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 0.5 bögre
finomliszt 1 bögre
zabpehely 1.5 bögre
melaszos nádcukor 0.5 bögre
1 csipet
sütőpor 1 kk
vaj 200 g
kukoricakeményítő 1 csapott ek