Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper-joghurt terrine

Eper-joghurt terrine
Eper-joghurt terrine
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy epres desszert.

hozzávalók / 4 adag

A terrinhez

Az eperpüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Egy hosszúkás sütőformát (kb. 1 ¼ -l, 21 cm hosszú) háztartási fóliával kibélelünk.
  2. A proseccot elkeverjük a sziruppal.
  3. 350 g epret megtisztítunk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
  4. 3 lap zselatint kifacsarunk, felolvasztjuk, és a proseccot hozzáadjuk.
  5. A szeletekre vágott epernek a felét elrendezzük a forma alján, ráöntjük a prosecco felét, és berakjuk 40 percre a hűtőbe. (A megmaradt proseccot nem hűtjük.)
  6. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, 50 g cukorral, a citromhéjjal és citromlével.
  7. A megmaradt 3 lap zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, 2 ek krémmel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez.
  8. Kivesszük a formát a hűtőből, rásimítjuk a mascarponés krémnek a felét. A formát visszatesszük a hűtőbe további 30 percre. (A megmaradt krémet nem hűtjük.)
  9. Ismét kivesszük a formát a hűtőből, elosztjuk a krémre a szeletelt epreket, majd ráöntjük a maradék proseccot. 40 percre hűtőbe tesszük.
  10. Ismét kivesszük a hűtőből. A maradék krémet a zselére simítjuk, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  11. A megmaradt 150 g epret megmossuk, tisztítjuk, és 1-2 ek cukorral pürésítjük.
  12. A terrine-t kiborítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk. Szeletekre vágjuk. Tálaljuk az eperpürével.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 743
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes krém
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos eperterrine proseccoval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
lapzselatin 6 db
prosecco - habzóbor 200 ml
eperszörp 40 ml
eper 350 g
mascarpone 125 g
joghurt 300 g
cukor 50 g
citrom 0.5 db
eper 150 g
cukor 2 ek