Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper-macaron szerelemtorta

Eper-macaron szerelemtorta
Eper-macaron szerelemtorta
65 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyuval találtuk ki unokahúgom szülinapjára. A recept alapja egy újságból van, a krém az egyszerűség kedvéért egy csokiganache, fehér csokival. Az epernek szezonja van, így az lett bele a csodálatos gyümölcs, ami a tejszínnel, csokival csodás házasságra kel. :) Málnával, áfonyával szintén jól sikerülhet. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el. Egy lábasban a fehér csokit és kb. 1,5 dl tejszínt elkezdünk melegíteni. Lehet bele tenni egy kikapart vaníliarudat is. Felolvasztjuk a csokit, de vigyázzunk, ne forraljuk fel. Ha összeolvadtak, és kicsit sűrűsödik, levesszük a tűzről, kihűtjük.
  2. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A vége felé beleszórjuk a kristálycukrot, és a feléhez hozzáadjuk az ételfesték (a szín világosodik, ahogy megsül).
  3. A porcukrot hozzákeverjük a mandulaliszthez. És összeforgatjuk a tojáshabbal. Nagyon óvatosan, ne törjön össze.
  4. Egy szilikonos sütőpapírra előre megrajzoljuk a kívánt nagyságú tortakarikát. Én egy 22 cm-es tortaformát használtam. 2 sima és 2 piros tortakarikánk lesz. Sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy nyomózsákból nyomjuk a karikák közepére a masszát, kissé szét fog terülni. Majd hagyjuk őket száradni kb. fél órát. Tegyük a sütőbe 10-15 percre. Ezalatt fel fog jönni, és kicsi talpa lesz.
  5. Ha kész mind a 4 karikánk, teljesen hűtsük ki. Az epret mossuk meg csöpögtessük le. A tortát állítsuk össze. A tejszínes csokis krémet, habosítsuk ki. Osszuk 3 részre, kenjük meg a rétegeket, vágjunk rá epret. Nekem maradt még a tésztából, így lett pár db apró macaron is.
  6. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és díszítsük a tortát.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 838
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres macarontorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

608
mandulaliszt 12.5 dkg
porcukor 25 dkg
tojásfehérje 125 g
cukor 8 dkg
ételfesték 3 csepp
habtejszín 500 ml
fehér csokoládé 30 dkg
eper 30 dkg