Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper és rebarbara ropogós

Eper és rebarbara  ropogós
Eper és rebarbara  ropogós
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan csodálatos ez a két gyümölcs együtt, és most itt a szezonja, úgyhogy semmiképp ne hagyjuk ki ezt a finomságot!

Mivel hétvégére kerti sütögetést terveztünk a családdal, ezért előző nap dupla adagot készítettem ebből az amerikai finomságból, amit vaníliafagyival tálaltam.

A finomsága az egyszerűségében rejlik, hiszen rövid idő alatt elkészíthető.

Több fázisfotó található a csupasuti.blog.hu-n.

hozzávalók / 12 adag

  • 250 g liszt
  • 220 g kristálycukor
  • 500 eper
  • 300 g rebarbara
  • 160 g barna cukor
  • 200 g vaj
  • 100 g zabpehely

ajánlat

Ajánlom hozzá a kedvenc limonádémat, ami 1 liter vízhez 5 ek citromlé, 5 ek kristálycukor, néhány szeletelt citrom és narancs, jól behűtve, és némi  jégkockát bele...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és összeaprítjuk egy nagy tálba, hozzá a kristálycukrot és 3 ek lisztet adjuk.
  2. Ezt a keveréket egy 23×33-es tepsibe tesszük.
  3. A száraz anyagokat összekeverjük, tehát a lisztet, barna cukrot, puha vajat és a zabpelyhet, szép morzsalékos legyen. 
  4. Tegyük az epres keverékre, hogy egyenletesen mindenhol betakarja.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180-200 C-ra (ez az én gázsütőmön 4-es fokozat), és süssük 45 percig, vagy amíg aranybarnára pirul a teteje.
  6. Mikor kihűlt, tegyünk a tányérunkra egy nagy kanállal, és a tetejére egy adag vaníliafagyit.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 23x33 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 180
elküldve: 8
receptkönyvben: 168
elkészítve: 19/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

morzsás süti, epres-rebarbarás morzsasüti, tojásmentes epres-rebarbarás zabsüti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gigi22
gigi22 Sat, 2013-07-27 13:59

Köszönöm szépen, ez egy nagyon finom süti, és hát a Cartedor vanília fagyival egyszerűen isteni!!!!!!
Köszönöm a receptet!
Üdv: Gigi