Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperbomba JUDYTH konyhájából

Eperbomba JUDYTH konyhájából
Eperbomba JUDYTH konyhájából
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csupán egy finom ötlet. Tudom, régen vége az eperszezonnak, de akkor még nem voltam itt, amikor ez készült - néhány éve :), s gondoltam, ki tudja, mit hoz a jövő, nem várom meg a következő évet, megosztom.....akinek tetszik, elmentheti, s jövőre elkészítheti, az elismeréseket pedig bezsebelheti....akinek nem, annak nem! :) Saját "agyszüleményem"... szerettem volna valami olyannal meglepni a családomat, ami teljesen új, csinos a megjelenése :), s egyben fantasztikus ízű (az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk)....sikerült - anno! :)

hozzávalók / 6 adag

  • 70 dkg eper (lehetőleg nagyobb szemű)
  • 5 dl habtejszín (habmester, ez már édesített)
  • 2 csomag habfixáló (tudom, hogy nem kellene bele, de én teszek)
  • 2 tasak tejszínízű pudingpor
  • 7 ek cukor (ízlés szerint - kristálycukor - a pudinghoz)
  • 9 dl tej (a pudinghoz)
  • 15 dkg teavaj
  • 30 dkg babapiskóta (körülbelül - pontosan nem tudom)
  • 2.5 dl tej (a piskóták mártogatásához)
  • 4 tk csokis cappuccino por (a piskóták mártogatásához)
  • 1 ek cukor (ízlés szerint - a piskóták mártogatásához használt tejbe)

ajánlat

Ünnepi alkalmakra is tökéletes! Egy kis bibi van vele, hogy csak friss gyümölcsből készíthető, így tavasszal, nyár elején kápráztathatjuk el a hozzánk közel álló személyeket, de akkor nagyon! :) 

Igaz, télen is lehet kapni epret - s időnként, még nagyon jóízűek is -, aki megteheti, így ekkor is elkészítheti. Képzeljétek el ezt, karácsonykor... mindenkinek eláll a lélegzete, azt garantálom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először kb. 70 dkg nagyobb szemű epret megtisztítunk, alaposan megmossuk, s hagyjuk lecsepegni. Egy leveses tálat kibélelünk "folpakkal" úgy, hogy lelógjon, hogy a végén be tudjuk takarni a desszertet.
  2. Az epret felkarikázzuk, s kirakjuk vele a kibélelt tálat, a maradékot még apró darabokra vagdossuk, félretesszük.
  3. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verünk - 2 db habfixálóval - , felhasználásig hűtőben pihentetjük.
  4. A 9 dl tejjel, a 2 csomag pudingport cukorral (ízlés szerint), a szokott módon megfőzzük, mikor kész, még melegen 15 dkg vajat elkeverünk benne szép krémesre. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön.
  5. Elkezdjük a rétegezést: a pudingkrém majdnem felét a tál aljára kanalazzuk, egyenletesen elkenjük.
  6. Erre sorba rakunk - csokis cappuccinos, cukros, meleg tejbe mártogatott - babapiskótát, erre a felvert habból egy réteget, ezt megszórjuk eperdarabokkal, majd egy réteg mártogatott piskóta következik.
  7. A piskótára öntjük a puding másik felét, rászórjuk a maradék eperdarabokat, a tejszínhabból annyit kenünk erre, hogy megteljen a tál.
  8. Végül mártogatott piskótával fedjük be a tetejét - ez lesz majd az alja. A lelógó "folpakkal" szépen betakargatjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  9. Másnap kibontjuk a fóliát, a tálra helyezünk egy megfelelő nagyságú tányért, s megfordítjuk az egészet. Leemeljük a leveses tálat, óvatosan lehúzzuk a "folpakot" róla, szeleteljük, tálaljuk.
  10. Ha marad ki a felvert tejszínből, nem kell megijedni, tálaláskor ebből lehet a szeletekre kenni belőle, de másba is felhasználhatjuk - kávé például. :)
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperbomba, réteges puding babapiskótával és eperrel, pudingos réteges desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

878
eper 70 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 7 ek
tej 9 dl
teavaj 15 dkg
babapiskóta 30 dkg
tej 2.5 dl
cappuccino por 4 tk
cukor 1 ek