Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperbor krémleves

Eperbor krémleves
Eperbor krémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szentendrén tavaly ittam először forralt eperbort. Ez a magyar bor létezik száraz és édes változatban is. Nagyon jól érezhető még a szárazban is az eper utóíze. Innen jött az ötlet, miért is ne lehetne borkrémlevest készíteni belőle! A szegfűbors véletlenül jött, viszont nagyon kellemes csalódás lett, mert passzol az édeskés leveshez.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort és a vizet felmelegítjük a fűszerekkel.
  2. A gőzén kikeverjük a cukros tojássárgákat.
  3. Apránként felöntjük a forró borral, majd a tejszínnel pár percig rotyogtatjuk.
  4. Tálalásnál szegfűborssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 180
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borkrémleves, borleves, epres borleves, pikáns borleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

328
eperlé 4 dl
víz 2 dl
szegfűszeg 3 db
fahéj 2 csipet
tojássárgája 2 db
melaszos nádcukor 2 ek
habtejszín 2 dl
szegfűbors 0 ízlés szerint