Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epercsók

Epercsók
Epercsók
53 perc / előkészület: 40 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eperhabos süteményt kértek az unokák, gondoltam, meglepem őket ezzel a finom, habos, gyors sütikével.

hozzávalók / 6 adag

Hab a díszítéshez:

  • 2 tojásfehérje
  • 30 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • 1 tábla csokoládé
  • 1 ek étolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát, majd a kihűlt piskótalapot virágformával kiszúrjuk.
  2. A felolvasztott csokoládéba mártjuk.
  3. A tojások fehérjét csipet sóval, gőz felett az epervelővel, és a cukorral kemény habbá verjük.
  4. Az eper felét összemixeljük, és a tojáshabba tesszük. Amikor a hab elkészül, habzsákba tesszük, és a csokis lapokat felhúzzuk vele.
  5. A tetejére fél eperszemeket teszünk.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 173
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperhabos piskótavirág, csokis-eperhabos piskóta, epres piskótás desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!