Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperdzsem cukor nélkül

Eperdzsem cukor nélkül
Eperdzsem cukor nélkül
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen adta magát, ha már ennek van most a szezonja, akkor gyorsan cukor és tartósítószer nélkül készítettem a lekvárfőzőbetétemben.

 A viccet félretéve minden évben ezzel indul a befőzés, a bodzaszörp már a polcon sorakozik. A következő adagot cukorral készítem 20-25 dkg cukor kilóként.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró, magasabb cukortartalmú, érett szamócából készítsük, főleg ha cukor nélküli.
  2. A szárát leszedjük, alaposan megmossuk, beletesszük a lekvárfőzőbetétbe, max. 6 kg. A befőzőautomatával együtt használható.
  3. 2-3 óráig főzzük kevergetés nélkül. Aki nem szereti darabosan, botmixerrel krémes állagúvá turmixolhatja.
  4. Ha kész, hagyjuk kihűlni, üvegekbe merjük, majd a befőzőautomatával 95 fokon 35 percig hőkezeljük.
  5. A végeredmény cukor és tartósítószer nélküli eperdzsem.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VADATSHALAT

Mióta szakács: 2019.01.29.
4 recept

egyéb elnevezések

földi eperdzsem, szamócadzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

451
szamóca 6 kg