Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperfagyi SüniSütitől

Eperfagyi SüniSütitől
Eperfagyi SüniSütitől
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy gondoltam, hogy míg tart az eperszezon, nekem kell egy epres fagyit készítenem, mert muszáj, bár nagy melegek még nem voltak, de hamarosan jöhetnek ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyigép edényét 24 órára mélyhűtőbe behűtjük.
  2. Az epret a citromlével, sóval leturmixoljuk, nem baj, ha kicsit darabos marad.
  3. A habtejszínből lágy habot verünk.
  4. A sűrített tejet és a tejet az eperpüréhez adjuk, amibe beleforgatjuk óvatosan a habot is, így mehet 4 órára pihenni a hűtőbe.
  5. A fagyigépben a krémet 40 percig kevertetjük, majd pár órába bedugjuk a mélyhűtőbe még fogyasztás előtt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 422
elküldve: 0
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: házi fagyi, fagyitorta, sorbet, vaníliafagyi, karamellfagyi, fagyikehely, parfé

egyéb elnevezések

eperfagyi, tejszínes eperfagyi, epres fagyi házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

260
eper 25 dkg
sűrített tej 10 dkg
tej 1 dl
habtejszín 2 dl
citromlé 0.25 citromból nyert
1 csipet