Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperfagyis torta

Eperfagyis torta
Eperfagyis torta
48 perc / előkészület: 30 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom születésnapjára valami újat szerettem volna kitalálni. Mivel az eper ekkor érett a kertünkben, és a házi készítésű eperfagyit is imádjuk, kitaláltam ezt a fagyi tortát, ami másnapra teljesen elfogyott. Azóta málnásan is készítettem. Isteni finom, és igazán különleges!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 tojásból a szokásos módon tortát sütünk (én most szív alakút készítettem).
  2. Kettévágjuk a tortalapot. A tortaformát folpackkal kibéleljük, a torta alját a formába tesszük.
  3. Ezután készítjük el az első adag krémet. 3 jó marék epret a cukorral összeturmixolunk, és ebbe óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot.
  4. A masszát mélyhűtőbe tesszük, és kb. 2 óránként megkeverjük. Ha már kenhető szilárdságúra hűlt, az alsó tortaformára kenjük. Erre tesszük rá a következő tortalapot.
  5. A második adag eperkrémet az előbbiek szerint elkészítjük, és a második lapra kenjük.
  6. Fogyasztás előtt nem kell olvasztani, viszonylag könnyen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 663
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyitorta
hasonló kategóriák: házi fagyi, parfé, fagyikehely, gyümölcsfagyi, vaníliafagyi, karamellfagyi, sorbet

egyéb elnevezések

fagyis krémmel töltött torta, eperkrémes torta, eper fagylaltos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
piskótalap 60 dkg
habtejszín 400 ml
eper 50 dkg
cukor 7 ek