Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperfelfújt

Eperfelfújt
Eperfelfújt
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyiban különbözik a normális felfújttól, hogy nincs benne pl. liszt, meg tojássárgája. Ettől inkább kissé sült eperhabhoz hasonlít. Nagyon finom, közvetlenül melegen, a formákból kanalazni. A receptet Nemisbéka oldalán találtam.

hozzávalók / 4 adag

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és két evőkanál cukorral összeturmixoljuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék porcukorral, majd óvatosan összeforgatjuk az eperrel.
  3. 4 kisebb felfújtformát kivajazunk, és meghintünk porcukorral. Egyenletesen eloszlatjuk benne az epres masszát.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 000
elküldve: 3
receptkönyvben: 254
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lisztmentes eperfelfújt, sült eperhab

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsiri
zsiri Sun, 2014-06-01 08:34

szeretném kérdezni hogy csak sütőformába lehet -e sütni vagy jó a maffin papír is.:D

122
tojásfehérje 3 db
eper 20 dkg
porcukor 4 ek
vaj 2 ek
porcukor 2 ek