Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperhab friss eperből

Eperhab friss eperből
Eperhab friss eperből
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom édes epret sikerült vennem, de néhány darab kicsit összenyomódott, így készült el ez az istenien krémes kis édesség. Gyerekkoromat juttatja az eszembe, mivel ezt szoktuk készíteni a fánkhoz lekvár helyett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Barackból is elkészíthetjük, azzal is nagyon finom. Ha fagyival tálaljuk, és csurgatunk rá olvasztott csokit, mennyei ebéd utáni desszertünk lesz belőle:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megtisztítjuk, leszedjük a szárát, majd megmossuk, és konyhatörlővel leitatjuk a fölösleges nedvességet róla. Kicsit vagdossuk össze, így könnyebb lesz összemixerelni.
  2. A hűtőből kivett tejszínhabot kicsit verjük fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, vaníliát. Ha félig felverődött, adjuk hozzá az epret, néhányat hagyjunk meg díszítésnek.
  3. Jó kemény habbá verjük fel, ügyelve arra, hogy az epret beledolgozzuk. Nem baj, ha maradnak benne eperdarabok, annál finomabb lesz szerintem.
  4. A felvert eperhabot rakjuk poharakba, díszítsük friss eperszeletekkel, nyomjuk bele a kekszeket, szórjuk meg ízlés szerint még porcukorral, és már kész is!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 208
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 2 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Isteni eperhab friss eperből, eperhab, tavaszi édesség, édes eperhab, friss eperből készült hab édesség, epres tejszínhab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

235
növényi tejszín 120 ml
eper 10 dkg
háztartási keksz 6 db
porcukor 1 csapott ek
vanília kivonat 1 kávéskanál