Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperhab friss gyümölcsökkel

Eperhab friss gyümölcsökkel
Eperhab friss gyümölcsökkel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a második habos krém volt tegnap, amit elkészítettem, ugyanis az első nem állt ilyen szépen össze, mivel a gyerekek nem tudták kivárni. Később csináltam egy másikat, nem árultam el senkinek.:) Így szépen összeállt, és a kép is használható lett. A gyerekek nagy örömére!

hozzávalók / 3 adag

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Igazából mindenkinek szeretném ajánlani, mivel nagyon finom és egészséges. Tejérzékenyeknek, vega étkezéshez, ínyenceknek. A kesudió nagyon finom eperhabként elkészítve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízben 4 óráig áztassuk a kesudiót.
  2. Mossuk meg az epret és az erdei gyümölcsöket. Nagyon fontos, hogy ne legyenek nedvesek, ittasuk le róluk a vizet.
  3. Tegyük a kesudiót, 1/4 kg felaprított epret és az édesítőt, nagyon pici csipet sót és a vaníliát a turmixgépbe, és pépesítjük.
  4. A végén a kókuszolajat is beleöntjük, és gyorsan hozzávegyítjük. Ne feledjük, ha sokáig turmixoljuk, akkor a zsírok kicsapódnak, és nem lesz sima, krémes.
  5. Tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára. Így a hab jól megköt különféle habfixálók nélkül.
  6. Szeleteljük a banánt és az epret.
  7. Rétegesen tálba vagy pohárba tesszük a gyümölcsöket és a habot. Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 388
elküldve: 9
receptkönyvben: 263
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperhab banánnal, eperhab kesudióból friss gyümölcsökkel, kesudiós eperkrém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-05-20 05:51

Kedves Kristina, mar a masik receptednel is meg akartam kerdezni, hogy hogyan sikerul neked kokuszolajat turmixba tenni. Mivel nalam mar nagy hoseg van, a kokuszzsir folyos allagu a konyhaban. Viszont ahogy beleontottem a turmixba a hideg tej melle, rogton visszaszilardult, meghozza apro kis darabokban. A tobbi hozzavalonak nagyon melegnek kell lennie, hogy ez ne tortenjen? Es mennyire kell hidegnek lennie, hogy a hab visszaszilarduljon? Elore is koszi a valaszodat!

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2012-05-20 14:55

Kedves Boribon!
Ha kókuszolajat használsz legyenek a hozzávalók langyosak a turmixba mindíg utoljára tedd az olajat így nem csapódik ki a zsír a sok keveréstől és a folyadékod is elég langyos lesz így nem fog megkötni benne a zsír.
További szép napot!
RAW/Krisztina

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2012-05-20 14:50

Kedves Boribon!
Köszönöm kérdesed:)
Kókuszolaj:a kókusz húsából nyert olaj 26.7C vagy 8oF alatt megszilárdul.
Kókuszzsír: a kókusz húsa zsírral eggyütt, nagyon tömény és nagyon kemény.
A leírásból szerintem neked kókuszolajad van otthon, ami 26.7C alatt nagyon gyorsan megszilárdul ha hideg tejet vagy mást teszel bele.
Nem kell melegnek lennie csak szobahőmérsékletünek. Például amikor én turmixolok akkor a keverés következtében a hőmérsélket megemelkedik így a kókuszolaj folyékony állapotban marad. A hűtőszekrényben vagy 26.7C alatt megilárul így nyerem el a kívánt állagot, ugyanis ekkor már a kókuszolaj teljesen elvegyült a többi hozzávalókal:)
Remélem tudtam válaszolni a kérdésedre, kérlek írj ha valami kimaradt.
További szép napot!
Üdv,
RAW/Kristina

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 22:12

Kedves Tmea!
Nagyon szépen köszönöm:) Amikor a pörköletlen kesudiót beáztatod (néha én még egy egész éjszakára is a vízbe szoktam felejteni) a dió beszívja magába a vízet, néha még 2x is megduzzad. Puha lesz (nagyon puha) és veszít az ízéből. Amikor leturmixolod a gyümölccsel és az édesítővel meg a kókuszolajjal akkor már egy kicsit habos igaz még mindíg folyósan krémes.
Most jön a trük: a hidegben összeáll, megszilrádul a kókuszolaj is segít de a kesudió olyan, hogy pépesen még többet szív be az eperből, és habos krémes állagot kap. Ha jobban megnézed a képet olyan sűrű a hab hogy ilyen kis guszta ívekben maradt és le sem folyik, pedig aztán jól megraktam a tetejét az eperrel:)
A kesudió így egyszerűen összeáll áztatás és turmixolás után, semmit nem kell bele rakni. És mivel az ízét semlegesítetted az áztatással így olyan ízeket kapsz amivel ízesited pl: ha csokiport raksz bele akkor kakaós pudingot kapsz. Nagyon szépen köszönöm a kérdésed, mivel ez egy nagyon érdekes tulajdonsága a kesunak, és nagyon szeretek róla beszélni (ahogy a válaszom terjedelméből is látszik:) Minden jót!
Üdv,
RAW

542
eper 25 dkg
juharszirup 3 ek
1 csipet
vanília 1 csipet
kókuszolaj 0.5 teáskanál
kesudió 200 g
eper 25 dkg
banán 2 db
erdei gyümölcs mix 15 dkg