Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperhabos-babapiskótás desszert

Eperhabos-babapiskótás desszert
Eperhabos-babapiskótás desszert
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát hiába, nem tudok ellenállni az epernek, sok finom sütemény készül belőle. 10 perc alatt kész van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótát a tejbe beáztatjuk.
  2. Egy 30 cm magas sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
  3. Kirakjuk babapiskótával az alját. Az epret összetörjük villával. Annyit hagyunk, ami a tetejére kerül díszítésnek.
  4. Az eperről leengedjük a levét, a habhoz adjuk, jól elkeverjük, és hozzáadjuk a cukrot is, azzal is elkeverjük.
  5. Beleöntjük tepsibe, és befedjük babapiskótával.
  6. Másnapig hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
  7. A csokit összetörjük, kevés vízzel és olajjal összefőzzük, majd melegen a süteményre öntjük.
  8. Díszítjük eperrel és tejszínhabbal, majd ismét hűtőben pihentetjük 15 percig, utána lehet fogyasztani.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 808
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-tejszínes babapiskótás süti, eperhabos babapiskótás desszert, csokival bevont babapiskótás desszert eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

681
növényi habtejszín 3 dl
eper 40 dkg
cukor 4 ek
babapiskóta 20 dkg
tej 3 dl
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 ek
tejszínhab 4 ek