Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperhabos Kardinális torta

Eperhabos Kardinális torta
Eperhabos Kardinális torta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eper az abszolút kedvenc gyümölcsöm, ezért amikor elindul az eperszezon (ami Nálam már a görög eper megjelenésével elkezdődik :) ), már kezdem is az epres sütik gyártását. Egyszer találtam egy tökéletes kardinális receptet, amit gyorsan fel is jegyeztem a sütis füzetembe, többször elkészítettem eperhabbal, barackosan, ilyen-olyan változatban. Aztán gondoltam, valahogy elkészítem tortaként. Hát azt kell, hogy mondjam, tökéletesen megállta a helyét tortaként is :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Tojáshab

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a 3 egész tojást és a 6 tojássárgáját a vaníliás porcukorral olyan habosra keverjük, amennyire csak tudjuk. Ha kész vagyunk vele, a sütőporral elkevert lisztet is szépen hozzákeverjük, és jól összedolgozzuk.
  2. Elővesszük a használni kívánt tortaformánkat, sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük, és a tészta nagyjából 2/3 részét beletöltjük.
  3. Elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ez lesz a tortánk alapja.
  4. A maradék tésztát félretesszük, míg kész a hab, és megsült a tortalap.

Tojáshab

  1. A habhoz nagyon keményre verjük a 6 tojásfehérjénket, közben fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. Tényleg nagyon-nagyon keményre verjük fel azt a habot, mert csak akkor lesz jó megsütve a hab.
  2. Ha elég keménynek ítéltük a habunkat, tegyük nyomózsákba, de kanállal is ügyeskedhetünk.
  3. Ha kész van a tortalapunk, vegyük ki a sütőformánkból, és konyharuhába takargassuk be, nehogy kiszáradjon. Sütőpapírral kibéleljük a formánkat, majd a formánk közepét szépen töltsük ki a tojáshabbal úgy, hogy a forma szélén maradjon majd körben hely a tésztának. Ha kész a tojáshabos középkörünk, a tésztával töltsük fel a szélét.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ha kivettük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd fordítsuk meg, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Fordítsuk vissza, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. Az eper 2/3-át vágjuk fel apró darabokra. A másik felét pedig szűrő segítségével passzírozzuk le.
  2. A tejszínt verjük fel, célszerű egy napra előtte hűtőbe tenni a habot, majd ízlés szerint cukorral ízesítsük, majd adjuk hozzá az apróra vágott epret és a löttyünket is. Ha szeretnénk, tehetünk még bele a lekvárból is.
  3. Jól dolgozzuk össze, és jöhet a torta összeállítása. TIPP: egy pár darab epret meghagyhatunk a díszítésnek is.
  4. A torta lapját megkenjük eperlekvárral. Erre tegyük a krémünk 2/3-át, szépen dolgozzuk el. Ha kész, jöhet rá a tojáshabos kalapja.
  5. A torta külsejét vonjuk be a megmaradt krémmel, díszítjük tetszés szerint eperrel, bármivel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeérjen, és már kész is vagyunk :)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sturci

Mióta szakács: 2016.03.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: laktózmentes, tejmentes
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres tejszínes torta, kardinális torta epresen, kardinális epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
tojás 3 db
tojássárgája 6 db
vaníliás cukor 7.5 dkg
finomliszt 13.5 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
tojásfehérje 6 db
cukor 16.5 dkg
eper 30 dkg
növényi habtejszín 4 dl
porcukor 1 ek
eperlé 2 ek
eperlekvár 2 ek