Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperhabos torta

Eperhabos torta
Eperhabos torta
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készülök epertortát készíteni, de valahogy kevés volt rá az időm. Most azonban megláttam a Tv-Paprika műsorában egy bajor cukrásznő hogy készíti, és nagyon megtetszett. Egyszerűsítettem rajta, mivel én krémsajtot is belecsempésztem a habba. Íme a recept. Kissé időigényes, de megéri vele kísérletezni. Epertorta bajor módra készült.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A robotgép táljába tesszük a vajat, és a cukorral habosra keverjük. A vaj legyen puha.
  2. A tojásokat hozzáadjuk egyenként, majd azzal is jól kihabosítjuk.
  3. A lisztbe keverjük a csipet sót és a citromhéjat, sütőport, és hozzáadagoljuk, majd kikeverjük alaposan.
  4. 24 cm-es tortaformát előkészítünk, és kikenjük vajjal, belisztezzük. Lehetőleg kapcsosat használjunk, mert lényegesen egyszerűbb lesz az elkészítése a tortának. Ugyanis a formában áll majd össze a torta. A krémet belesimítjuk a tortaformába, és 180 fokos sütőben (légkeverésesben) 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Eperzselé

  1. Közben elkészítjük a gyümölcszselét. Az epret egy edénybe öntjük a cukorral és citromlével, aromával, majd addig főzzük, míg el nem olvad a cukor.
  2. Ezután 1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverünk, és az eperöntetbe keverjük. Eközben besűrűsödik, és el is készült.
  3. Tegyük félre kicsit hűlni, majd a tortaalapra kenjük rá. A tortalapot nem vesszük ki a formából, mert abban folytatjuk az elkészítését a tortának továbbra is.
  4. Mossuk meg a szép eperszemeket, amiket félretettünk, és vágjuk szeletekre. A tortát belülről rakjuk körbe a szeletekkel a széles felével állítva.Ha körberaktuk, akkor tegyük a hűtőbe dermedni, amíg a habot elkészítjük.

Tejszínes hab

  1. A gyümölcshabhoz a krémsajtot a cukorral kikeverjük.
  2. A tejszínhabot a zseléfixálóval keményre felverjük, majd a málnasűrítménnyel elkeverjük. Ezután a két krémet összevegyítjük, és a zselére kenjük el egyenletesen. Hűtőbe tesszük újra 1 órára.

Zselé a tetejére

  1. Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a piros színű zseléfixet, és a félig kihűlt zselét a habra kenjük. Vigyázzunk, mert gyorsan megköt. Hűtőbe tesszük.
  2. Tálaláskor cukorba mártott eperrel és kék áfonyával díszítjük a közepén. A kapcsos oldalát leválasztjuk, és az alja lappal együtt emeljük a tortatálra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 466
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny, Szerelemtorta receptverseny
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta gazdagon, tejszínes-mascarponés epertorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2019-04-02 07:42

Szia Zsuzsa! Szavaztam, de semmi nem változott. Egymás után háromszor is megnyomtam a "Szavazok "gombot ( korábban csak egyszer lehetett egy 24 órában, de maradt a 40 szavazatod. Valami probléma van, mert a recept számláló sem működik 2 napja. Azért még próbálkozom. Drukkolok neked!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2019-04-02 15:07

Szia Piroska! Szerintem ment előre,két szavazatot,abból lehet az egyik a tiéd.1 nap egyszer ugyan abban az időben lehet szavazni.Köszi Piroska!Puszi

1294
finomliszt 15 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 3 db
sütőpor 2 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 5 ml
1 csipet
eper 50 dkg
cukor 5 ek
citromlé 1 citromból nyert
vaníliaaroma 5 ml
étkezési keményítő 1 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 4 dl
porcukor 2 ek
málna 4 dkg
zselatinfix 1 csomag
eper 10 dkg
tortazselé 1 csomag
eper 4 dkg