Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperhabos tündértorták karamell öntettel

Eperhabos tündértorták karamell öntettel
Eperhabos tündértorták karamell öntettel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavasz első hírnöke az eper. Szerencsére nekem sikerült extra édes szemeket vásárolnom. Ezt az igencsak kedvelt gyümölcsöt tejszínnel és karamellel házasítottam, így született meg ez a kakaós alapon nyugvó habos csoda. Mivel én nem kedvelem annyira a muffinokat önmagukban, így mindig megtöltöm őket. Ezen okból kifolyólag került a közepébe egy szem eper és egy kis karamell. Remélem nektek is annyira ízlik majd, mint nekünk. A vaj margarinnal, a tejszín növényi habalappal helyettesíthető, de én mindenkit arra bíztatok, hogy használjon jó minőségű alapanyagot a siker érdekében! Hogy ne csak a belbecs, de a külső is megkapó legyen, vehetünk szép csipkepapírt is. Ebből az adagból 24-30 db lesz, aki kevesebbet szeretne, felezze a hozzávalókat!

hozzávalók / 12 adag

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Érdemes a krémmel kezdeni, mivel hűlnie és dermednie kell. Kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, és hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük a maradék tejjel, és sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve a forró krémre alufóliát teszünk, hogy megelőzzük a puding bőrösödését. Kihűtjük.
  3. A tejszínt felhasználás előtt 12 órára hűtőszekrénybe tesszük. Robotgép segítségével felverjük. Mivel édes a krém és az öntet is, plusz cukrot nem kell hozzá adni.
  4. A zselatint 4 evőkanál vízbe beáztatjuk.
  5. A pudingos alapkrémünket géppel selymesre dolgozzuk, és a megmelegített, de már nem forró zselatint egyenletesen eloszlatjuk benne.
  6. A felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze. Egy bő órát hagyjuk hűtőben dermedni a felhasználás előtt.
  7. A muffinokhoz: a lisztet a kakaóval, cukorral és a sütőporral elkeverjük. 
  8. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a lekvárt. Egy konyhai robotgép segítségével eldolgozzuk.
  9. Papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk, és megsütjük. (24-30 db lesz belőle.)
  10. A kihűlt muffinokba egy éles késsel mélyedéseket vágunk. Egy teáskanál karamell öntettel és egy szem egész eperrel megtöltjük.
  11. A tetejére kb. 1 cm átmérőjű csillag dekorcsővel habzsák segítségével halmokat nyomunk.
  12. Karamell öntettel és felezett eperszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 939
elküldve: 1
receptkönyvben: 159
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tortabirodalom

Mióta szakács: 2012.11.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: muffin
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

eperhabos töltött tündértorták karamell öntettel, karamellel és eperrel töltött tejszínhabos muffin, karamellás epres muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

657
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
vaj 18 dkg
tojás 4 db
eperlekvár 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
sütőpor 1 csomag
tej 6 dl
epres pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek
habtejszín 6 dl
víz 4 ek
zselatin 1 ek
karamell öntet 400 ml
eper 50 dkg