Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperjoghurtos tejszíntorta

Eperjoghurtos tejszíntorta
Eperjoghurtos tejszíntorta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta még tavaly készült, egy kedves barátnőm szülinapjára!

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

ajánlat

Ha nagyon folyós joghurttal készítjük csökkentsük le, vagy hagyjuk el a víz mennyiségét.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A piskótatortához a tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a tejjel, az olajjal, a többi cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot is.
  3. 26 cm-es tortakarikában megsütjük, 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel, a joghurttal kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert hulalát.
  2. A tortát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is megkenjük vékonyan.
  3. 4-5 órára a hűtőbe tesszük.

Burkoláshoz,díszítéshez

  1. A fondant kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát, majd a maradékot tetszés szerint megszínezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.
  2. A fehérjemázhoz a porcukrot többször átszitáljuk, a citromlével és a tojásfehérjével kikeverjük. Robotgéppel csak alacsony fokozaton verjük, kb. 3-4 percig.
  3. Zöld ételfestékkel megszínezzük, és tetszés szerinti mintákat rajzolunk vele a tortára. A virágokat ezután helyezzük rá.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 539
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos-tejszínes torta, gyümölcsös joghurttorta, tejszínes joghurttorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilkuci
ilkuci Sat, 2014-04-12 18:01

Nagyon tetszik a díszítés.Kislányom szülinapjára szeretnék hasonlót de nem tudom ha elkészítem egy nappal hamarabb a tojáshabos minta nem olvad e meg a hűtőben?

niko80
Nikóka / niko80 Sun, 2014-04-13 21:22

Nem ,mert a minta elkészítése közben megszárad!A fehérjemázhoz a porcukrot fokozatosan add hozzá,mert a tojás méretétől függően több vagy kevesebb porcukrot is hozzáadhatunk!

gallildi
gallildi Mon, 2014-04-07 17:30

Ez a torta gyönyörű,igazán művészi alkotás,és a színek összhatása hihetetlenül jó! GRATULA!!

683
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 8 g
gyümölcsjoghurt 300 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1.5 dl
növényi habtejszín 4 dl
cukorfondant 1 kg
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
citromlé 1 kk
ételfesték 2 csepp