Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperke torta Kiss Mónitól

Eperke torta Kiss Mónitól
Eperke torta Kiss Mónitól
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom 2. születésnapjára készült, hát olyan nagy volt az öröm, hogy alig lehetett megállítani, hogy ne nyúljon legalább addig hozzá, amíg a gyertyák égnek rajta!

hozzávalók / 12 adag

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótákat a szokásos módon elkészítjük. A sárgáját a cukorral ill. vaníliás cukorral kikeverjük habosra, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgába belekanalazzuk a sütőporos lisztet, és jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk lassan a fehérjehabot.
  2. Jól kidolgozzuk, majd az epres tortába beletesszük az ételfestéket, attól függően, hogy mennyire akarjuk pirosra.
  3. Majd mind a kettőt két részletben megsütjük.
  4. Elkészítjük a krémeket. A vaníliás pudingot megfőzzük, majd beletesszük a vajat és a felvert tojásokat, mikor kihűlt, akkor belekeverjük a felvert tejszínt és aromát.
  5. Az epres pudingokat is megfőzzük, majd itt is mikor még meleg, belekeverjük a vajat és a felvert tojásokat, mikor kihűlt, akkor pedig a felvert tejszínt és az előzőleg összeturmixolt eperkonzerveket. Majd legvégül hozzáadunk 2 cs zselatinfixet.
  6. A tortalapokat kettévágjuk, és a kisebbet a vaníliás krémmel, a nagyobbat az epres krémmel megtöltjük. Majd hagyjuk szilárdulni őket. Én egy éjszakára be szoktam tenni a hűtőbe.
  7. Másnap elkészítjük a cukormázat, megfestjük piros festékkel, egy részét pedig zölddel. A felső részre teljesen kinyújtjuk, ez a tetejére és kissé lelógatva jön, majd az aljára egy sávba. Az alsó tortára teljesen kinyújtjuk, és egy virág alakú formázóval formákat csinálunk, és rárakosgatjuk.
  8. A tortákat egymásra rakjuk úgy, hogy a felsőt nem a közepére, hanem kissé hátra, hogy legyen hely a díszeknek. Majd ami marad, eperformákat gyúrunk, a zöldből pedig leveleket. Cukormáz tollal a magokat ráfestjük a szemekre. Majd díszítjük a tortát. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 17x17,24x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 073
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos torta, emeletes torta, epertorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 00:55

Nagyon aranyos az Eperke tortád.:-)
Kislányodnak nagyon boldog születésnapot kívánok, utólagosan is,....el hiszem, hogy meg akarta fogdosni, rögtön és azonnal, és enni belőle..:-D
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

1113
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 9 db
cukor 9 ek
finomliszt 9 evőkanál
ételfesték 10 csepp
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 0.5 dl
habtejszín 8 dl
cukor 10 ek
vaj 10 dkg
vaníliaaroma 10 ml
tojás 2 db
epres pudingpor 4 tasak
tej 1 l
habtejszín 5 dl
vaj 15 dkg
cukor 20 ek
eperkonzerv 820 g
zselatinfix 2 csomag
tojás 2 db
cukormáz 40 dkg
ételfesték 10 csepp
ételfesték 10 csepp