Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkocsonya

Eperkocsonya
Eperkocsonya
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik desszertes könyvben találtam meg a meggykocsonyát. Nekem csak eprem volt, de azzal is nagyon jó lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret kis kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot (vigyázni kell, hogy meg ne égjen).
  3. Hozzáöntjük a bort és összeforraljuk. Majd hozzáadjuk az epret is, és pár perc alatt összefőzzük.
  4. A keményítőt egy kis tálkában egy evőkanál vízzel csomómentesre elkeverjük, majd apránként hozzáadunk egy keveset a meleg eperléből. Ezt visszaöntjük a többi eperhez és pár perc alatt besűrítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 127
elküldve: 0
receptkönyvben: 276
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sat, 2010-03-27 12:44

Szia! Milyen bort ajánlanál hozzá? Esetleg édes, száraz? Vagy egyértelmű lenne, hogy édes, csak én vagyok ilyen buta hozzá? Vagy mindegy, hogy milyen fajta a vörösbor?

59
eper 25 dkg
barna cukor 3 ek
vörösbor 0.5 dl
étkezési keményítő 1 kk