Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrém torta

Eperkrém torta
Eperkrém torta
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra készült ez a finom eperkrém torta, nagyon ízlett mindenkinek.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 x 3 tojásból egyszerű tortalapokat sütünk, egyesével, 10 perc alatt.
  2. Amikor az eper kiolvadt, leszűrjük a levétől. Az epret a porcukorral összeturmixoljuk és egy nagy tálba öntjük. Habverővel beledolgozzuk a mascarponet.
  3. Egy másik tálban felverjük a habtejszínt, majd összeöntjük az eperkrémmel, és simára keverjük.
  4. Összeállítjuk a tortát. Az első tortalapra rákenjük a krém 1/3-át, rátesszük a második lapot, rákenjük a krém másik 1/3-át, végül az utolsó tortalapot és maradék 1/3 krémet.
  5. Néhány órára tegyük a hűtőbe.
  6. A díszítéhez felverünk 3 dl tejszínt, habzsákba töltjük és tetszés szerint kidíszítjük a tortánkat.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 108 431
elküldve: 48
receptkönyvben: 599
elkészítve: 62/70
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, tejszínes eperkrém torta, mascarponekrémes epertorta

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kabocapor
Kabocapor Mon, 2019-04-22 13:52

A krém szépen összeállt, könnyű és finom. Felengedett fagyasztott eperből készítettem előző nap a tortát, másnap is gyönyörű volt. Egy kicsi citromlevet tettem a pürésített eperbe, ami még jobban kiemelte az eper zamatát. Plusz apróra kockázott eperrel még megszórtam a krémes rétegeket. Isteni ízű torta, nagy sikere volt a családban. Nagyon köszönöm a kiváló receptet. :)

maya53
maya53 Wed, 2016-01-06 15:15

Kedves Timi milyen az ezek a tejszinek nem esnek össze? Hulala? A 3x3 tojásból sütött piskóta azt 3 x kell bekeverni ? és úgy sütni? Köszi

lalapo
lalapo Fri, 2015-06-05 23:01

Egy nappal hamarabb elkészítve nem esik össze a krém?

lalapo
lalapo Fri, 2015-06-05 22:53

Kedves Timi!

Ha egy nappal előbb készíteném el ezt a tortát, bírná a krém?Nem esne össze másnapra?Köszönöm a választ!

Tortuga69
Tortuga69 Wed, 2014-07-23 12:29

én kérek elnézést, vak vagyok, oda van írva h 24cm :)) köszi

Tortuga69
Tortuga69 Wed, 2014-07-23 12:28

Kedves Timi,
A tortalapokat mekkora méretű tortaformában sütötted? Köszönöm előre is!

enyediandrea
enyediandrea Wed, 2014-05-21 16:57

Nagyon finom, kellemesen édeskés, selymes-krémes: nagy sikere volt a családnál! pedig a tejszínhab göböket csak kiskanállal pöttyögtettem a tetejére ( habzsákozni nem volt idő ) Köszönöm a receptet!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Mon, 2013-11-25 22:16

Kedves Timi!
Nagyon tetszik a recepted.
Épp eperkrémet keresek a hétvégi tortámhoz. Ezért kérdeznélek, hogy ha én fondant-al vagy csokival borítanám a tortám, ahhoz elég erős tartású ez a krém????
Örülnék neki, ha nem vajas krémet kéne keresnem!
Nagyon köszi előre is!
Üdv:
Mettácska

tercsi1
tercsi1 Thu, 2013-07-11 15:00

Kedves Timi!

Nővérem már többször is elkészítette a receptjét - mindig nagyon finom volt, most én is kedvet kaptam hozzá.
Milyen gyümölccsel ajánlatos még elkészíteni eperen kívül?
Kisfiam szereti az őszibarackot, banánt és a málnát - eperért nincs oda.
most vasárnapra sütnék neki szülinapi tortát! - 1. szülinap

Várom mielőbbi visszajelzését!

Üdv.:Tercsi

piadex2
piadex2 Sat, 2013-06-22 19:16

Kedves Kissné Timi!

Írta, hogy "...3 x 3 tojásból egyszerű tortalapokat sütünk...". Ez hogyan néz ki?
Köszönöm.

p.

Kinga76
Kinga76 Sat, 2013-06-08 12:06

Ez a krém valami fenomenális! Bátran ajánlom mindenkinek elkészíteni, mert nagyon-nagyon finom, könnyű-habos-epres-zamatos :)
Tökéletes töltelék bármilyen sütibe vagy tortába!

Nand
Nand Tue, 2013-04-09 11:33

Múlt héten megsütöttem, nagyon finom lett, mindenkinek nagyon ízlett!!! (azt tudni kell, hogy az én tortáim nem szoktak jól lenni, ez viszont tökéletes lett, a piskótája egészen fenséges volt!) Tejszínt már nem tettem az oldalára, csak a tetejére, mert már nem volt rá idő, de így is nagyon finom lett!
Holnap repetázunk, sütök egyet saját magamnak is, a szülinapomra! ;-)
Szóval, köszi a receptet, elmentettem!

Ninane
Ninane Fri, 2012-10-12 14:53

Kedves Timi! Habfixálót nem tettél a tejszínhabba mikor felverted?

mtotpalne
mtotpalne Sun, 2014-06-01 08:21

Szia! Milyen tejszínt használtál, hogy nem esett össze a hab fixáló nélkül?Az eper leve is kell bele ugye ha frissből készítem? Előre is köszönöm a válaszodat! Marika

alberta31
alberta31 Mon, 2012-08-27 15:19

Nagyon finom a krém, teljesen odavagyok érte! Viszont a sütési idö nekem is hosszabb volt, pedig 3 részre osztva sütöttem a tésztàt, de ez ùgy gondolom, hogy mindenkinek a sütöjén mùlik. Amùgy a piskòta íze és àllaga is tökéletes lett, szòval nagyon tuti a recept.

Sztelenke
Sztelenke Mon, 2012-08-06 13:33

Kedves Timi!

Az Isten áldjon ezért a finom receptért. Angliában élek a családommal. Itt május , június szintén az eper szezonja. Már rég kerestem olyan krémreceptet, amelyik nem eper ízű pudinggal hanem valódi eperrel készül. Végre rádtaláltam. :) Épp egy eper ízű barbie tortát kell szülinapra készítenem a kislányom barátnőjének. Gondoltam ,készítek egy próbakrémet. Ha már krém lett, lett torta is. Ami valami leírhatatlanul finom lett. A színe a valódi epertől gyönyörű, mély rózsaszín. Az íze...hmmm...fenomenális! :) A kislányom arcát kellett volna látnod.. Köszönjük, hogy ilyen örömet okoztál neki a recepteddel.

Mondjuk nem volt csak 30 dkg eper itthon, viszont volt némi eperdzsem. Azzal pótoltam a hiányzó mennyiséget. Amiért külön köszönet : Nem volt cukorszirup ízű. Ez a mennyiség cukorból bőven elegendő. :)
Mindenkinek ajánlom ,hogy próbálja ki ezt a finom receptet. Szebb lesz a napja tőle. :)

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi Mon, 2012-08-06 18:59

Kedves Sztelenke!

Örömmel olvasom soraid, hogy ennyire ízlett az eperkrém!
További jó sütögetést!

krisztinaP.
krisztinaP. Mon, 2012-05-28 12:34

Nekem a tészta nagyon folyós lett,pedig úgy csináltam ahogy írta! 180 fokon nem 10 percig hanem vagy félóráig sütöttem! Nem tudom mi lehetett a gond!

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi Mon, 2012-05-28 16:05

A három piskótalapot egyesével sütötted meg 3-3-3 tojásból, vagy 1 db 9 tojásos lapot sütöttél és azt vágtad háromfelé? Mert akkor tényleg kell a félóra sülési idő. Nekem nem szokott folyós lenni a tészta, ez csak egy egyszerű piskóta.

krisztinaP.
krisztinaP. Mon, 2012-05-28 14:28

nagy nehézségekkel elkészült.. Holnap teszteli majd párom! Köszönöm a receptet. a Krém nagyon könnyű és finom! :)

Dotti
Dotti Thu, 2012-04-05 15:24

Szia..Gyönyörű,és nagyon finom is lehet..Nemrégen kezdtem,sütögetni,igen szeretem is csak tapasztalat hiányban szenvedek..:( És annyi lenne a kérdésem,hogy mi az a habzsák,és ha valami nagyon speciális,akkor én ezt tudom-e valamivel helyettesíteni? Köszi a választ. Üdv.

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi Thu, 2012-04-05 21:59

Kedves Dotti!
Habzsákot cukrászkellékes üzletben vagy esetleg edényboltban lehet vásárolni. Ez készülhet sűrű szövésű szövetből (nekem ilyen van) vagy erősebb műanyag hatású anyagból. A habzsák vége le van vágva, oda lehet tenni különböző mintájú díszítőcsövet, ettől lesz a tejszínhab szép formás.
Egy nylon zacskót megtöltesz tejszínhabbal és levágsz a végéből egy kicsit, akkor azzal is tudsz díszíteni, de érdemes azért beszerezni habzsákot és néhány díszítőfejet hozzá.

Shephard
Shephard Sun, 2012-04-01 23:41

Jól hangzik, én a középső rétegre fektetnék szeletelt epret is, jól mutatna szeleteléskor :)

827
tojás 9 db
cukor 9 ek
finomliszt 9 evőkanál
víz 9 ek
sütőpor 1.5 csomag
1 csipet
eper 40 dkg
porcukor 5 ek
mascarpone 25 dkg
habtejszín 4 dl
habtejszín 3.5 dl
eper 10 dkg