Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes mogyorótorta

Eperkrémes mogyorótorta
Eperkrémes mogyorótorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nagyon krémes, epres süteményt szerettem volna sütni, amikor a kezembe került a mogyoró. Így aztán a tésztába belekevertem, és tortaformában sütöttem meg. Az epres-habos krém, és a mogyorós tészta nagyon finom volt együtt.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek porcukor (púpozott)
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 1 cs vaníliás cukor

Epres krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg ricotta
  • 2 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dl hulala (v. habtejszín)
  • 0,5 dl víz
  • 5 g zselatin(por)
  • 1/2 citrom leve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk, hogy visszahűljön.
  2. Tegyük bele egy keverőtálba az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
  3. Amikor már jó habos (legalább a háromszorosára nőtt), akkor állítsuk le a robotgépet, majd csorgassuk bele az olvasztott csokoládét. Ezután fakanállal keverjük óvatosan össze. Végül öntsük hozzá a darált mogyorót, majd szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze. 
  4. A két tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyformán osszuk el a masszát, és kanalazzuk a formákba. 
  5. Előmelegített sütőbe helyezzük be egyszerre a két tortaformát, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre a tortalapokat.
  6. A sütőből kivéve a formákban hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
  7. Az epret alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel. Ezután botmixerrel pépesítsük, majd ízlés szerint cukorral, és egy vaníliás cukorral tegyük fel főni. Kevergetve kb. 10 percig főzzük, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe (ezalatt az idő alatt kicsit besűrűsödik). Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A ricottát ízlés szerinti porcukorral, vaníliás cukorral, és a citromlével keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a teljesen kihűlt eperpépet.
  9. A vizet forraljuk fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük simára. Amikor már éppen csak langyos, szintén keverjük hozzá az epres-ricottás krémhez.
  10. A hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként szintén keverjük a krémhez. Ezután legalább 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen.
  11. Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és szintén kanalazzuk a tetejére a krémet. Végül szórjuk meg tortadarával, és díszítsük olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel. Ezután tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 30 percre, hogy kicsit lehűljön, és könnyebben tudjuk majd szeletelni.
  12. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 2 db 22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 346
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorótorta epres krémmel, eperkrémes-mogyorós torta, tejszínes eperkrémmel töltött mogyorótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!