Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes tornyok

Eperkrémes tornyok
Eperkrémes tornyok
65 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet a hólabda nevű süti adta, amit imád a család. Az eper pedig adott volt, itt a szezon, naponta lehet szedni a kertben. 8 db lett belőle, ami 8 személynek elegendő desszertként egy finom és tartalmas ebéd után, de ha két étkezés között fogyasztjuk, bizony megeshet, hogy egy sütinél nem lesz megállás.:-)

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 15 ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 11 ek cukor
  • 2,5 dl tej

Krémhez:

  • 3 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg eper

Díszítéshez:

  • 8 szép eper
  • 8 db mentalevél
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek ét tortadara
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a kakaós kevert tésztát készítjük el. A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a kakaóport és a sütőport.
  2. Egy másik tálkában megolvasztjuk a margarint és a tojással, cukorral habosra kavarjuk. A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává keverjük.
  3. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval (6 cm-eset használtam) korongokat vágunk.
  6. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és mérsékelt lángon, kb. 5 perc alatt sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt, főzött krémmel.
  8. Az epret alaposan megmossuk, a zöld részeket eltávolítjuk és pépesítjük, a krémhez keverjük.
  9. Két korongot összeragasztunk némi krémmel, majd körben is lekenjük, a kókuszreszelékbe forgatjuk.
  10. Amikor minden torony elkészült, a maradék krémet elosztjuk szépen a tetejükön.
  11. Eperrel és menta levélkékkel, valamint tortadarával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24×39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres hólabda, eperkrémes hólabda, eperkrémes-kókuszos torony

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-06-05 20:06

nagyon guszta finomságok,- ötletes, ügyes vagy,- köszönöm, tényleg naponta van most még friss eper...jöhet ez a finomság.:) Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2013-06-06 21:01

Köszönöm szépen Éva-Anyóca. Valóban, én is igyekszem minden apró szemet felhasználni. Egy újabb finomság is megjelenik hamarosan nálam a fincsi eperrel :-)
Kellemes hétvégét kívánok! Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-06-07 20:34

Kedves Andi!

Nagyon várom az új finomságot, megyek és meg is nézem az újdonságokat.:)
Most rájöhettem a gépre...engedték a gyerekeim..:)
Éva-Anyóca