Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes torta Zita konyhájából

Eperkrémes torta Zita konyhájából
Eperkrémes torta Zita konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szüleim és a kishúgom néhány hónapja Németországban élnek, így a kistesóm szülinapján, július közepén nem lehettünk együtt. Nemrég látogattak haza, és mindenképpen be akartam pótolni a szülinapját az elmaradhatatlan tortával :) A kikötés a pónis marcipán és az eperkrém volt :) Spontán jött az ötlet a krémet illetően. Könnyed, krémes, talán az eperfagyihoz vagy eperjoghurthoz lehet hasonlítani. Nem gondoltam, hogy friss eper nélkül lehet ilyen finom eperkrémet készíteni :) Bár a lekvár saját készítésű volt :) Nem lett tökéletes a külleme, de amikor a kishúgom meglátta... na, az volt az igazi elismerés.:)))

hozzávalók / 10 adag

Piskótához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát hagyományos módon megsütjük, majd vízszintesen kettévágjuk, esetleg külön-külön is megsüthetjük a két lapot.
  2. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, majd elkeverjük a 3 evőkanál porcukorral.
  3. A mascarpone-t kikeverjük a 2 csomag vaníliás cukorral és az eperlekvárral. 
  4. Óvatosan hozzákeverjük a habtejszín feléhez, majd 1-2 csepp piros ételfestékkel színezzük (elhagyható).
  5. A tortát megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  6. A maradék habtejszínhez adunk 2-3 csepp piros ételfestéket, kikenjük a torta oldalát vele, egy kis részét pedig felhasználjuk a díszítéshez.
  7. Ezután ízlés szerint díszíthetjük bármivel (én tettem rá pillecukrot, dekorcukrot és marcipánt), majd tegyük a hűtőbe pár órára.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 380
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita333

Mióta szakács: 2012.08.13.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mascarponés torta, tejszínes-mascarponekrémes torta, eperkrémes szülinapi torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

350
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
mascarpone 25 dkg
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 3 csapott ek
eperlekvár 7 ek
habfixáló 1 csomag
ételfesték 5 csepp