Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémkocka

Eperkrémkocka
Eperkrémkocka
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal rengeteg eper termett a kertben, sokat lefagyasztottam. Ez a sütemény egy egyszerű eperkrém és némi fantázia hozzáadásával készült. 

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 x 5 tojásból egyszerű piskótalapokat sütünk, egyesével, 10 perc alatt.
  2. Amikor az eper kiolvadt, leszűrjük a levétől. Az epret a porcukorral összeturmixoljuk és egy nagy tálba öntjük. Habverővel beledolgozzuk a mascarponet.
  3. Egy másik tálban felverjük a habtejszínt, majd összeöntjük az eperkrémmel, és simára keverjük.
  4. Az egyik piskótalapra rákenjük a krém 2/3-át, rátesszük a másik lapot, és rákenjük a maradék krémet.
  5. Végül felverünk 2 dl tejszínt, habzsákba töltjük és kidíszítjük a süteményünket.
  6. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnap szeleteljük.

  • tepsi mérete: 27x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 995
elküldve: 10
receptkönyvben: 427
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-tejszínes kocka, epres-tejszínes süti, tejszínes-eperkrémes kocka

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiprobalom
kiprobalom Fri, 2013-08-16 16:47

Szia Timi!
meg szeretném csinalni ezt a nagyon guszti sütidet, de 2 hozzávalót helyettesítenem kell.
Mascarponet ill habtejszint.
tud valaki ötletet adni vajon mivel lehetne hasonlót elérni? tejérzékenység ....köszi
hacsak sima felvert tojasfeherjével pótolnám,és még sütném a piskotaval vajon elbirná?
köszi

chiga
chiga Fri, 2012-03-02 18:09

Szia! Mennyire lesz kemény a krém reggelre? Lehet vele tortát is tölteni, amit utána marcipánnal bevonok?

chiga
chiga Fri, 2013-10-18 20:50

A krém tökéletes! Már többször készítettem ezzel a krémmel töltött tortát. :)

771
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
víz 10 ek
sütőpor 2 csomag
1 csipet
eper 40 dkg
porcukor 4 ek
mascarpone 25 dkg
habtejszín 4 dl
habtejszín 2 dl