Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémleves ahogy Évi néni készíti

Eperkrémleves ahogy Évi néni készíti
Eperkrémleves ahogy Évi néni készíti
2 perc / előkészület: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az eperszezon, hajrá, legyen mindenben eper! Cukor helyett mézet vagy juharszirupot is el tudok képzelni.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megtisztítjuk, alaposan lemossuk
  2. Minden összetevőt egy edényben botmixerrel összeturmixolunk.
  3. Hűtve tálaljuk, eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 43 167
elküldve: 16
receptkönyvben: 736
elkészítve: 50/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes eperkrémleves, hideg eperkrémleves, eperkrémleves tejszínhabbal

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gingerbread
Gingerbread Sun, 2018-06-03 14:17

Nagyon fincsi! Nem szeretem a gyümölcsleveseket, mert a levesnek sósnak kell lennie;) Ennek ellenére mindig próbálkozom, majd konstatálom, hogy még mindig nem szeretem őket. Ez a leves üdítő kivétel volt. :) Köszönöm!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2018-06-03 19:58

Nagyon köszönöm. Őszintén örülök hogy elnyerte tetszésedet. Készítsd el többször is, míg a szezon tart. Évi

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2015-06-01 11:48

Elkészítettem. :) Véletlenül megfordítottam a tejszín és a joghurt mennyiségét, de nagyon finom lett! Köszönöm!

VeroRosyth
VeroRosyth Thu, 2015-04-16 19:14

Elkészült holnap ebédre :) persze azért megkóstoltam már, igen finom lett :)

szummancs
szummancs Sun, 2014-06-01 22:58

Villámgyors és nagyon finom!!!! Nem volt itthon narancslé, de őszilével is teljesen jó lett. Cukorbeteg verzióban 3ek xilitet tettem bele.
Köszönöm a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-06-02 14:08

Nagyszerű. Ilyen receptem még nem volt. Eddig már egy halom elismerést söpörtem be vele. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm neked is, hogy tudattad velem. Most készítettem hús mellé egy hasonló mártást (tejtermékek nélkül), az is finom lett. Ma fel is teszem, ha lesz időm.
Üdv: Évi néni

Bartabobi
Bartabobi Mon, 2014-05-26 18:25

A világ legfinomabb eperkrém levese. Köszönjük szépen. Eperszezon idején minden hétvégén el kell készítenem.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-05-27 15:02

Igazán kedves tőled, köszönöm szépen. Valóban, ha teheted, sokszor készítsd, mert gyors és nincs belőle kifőzve a lényeg.
Üdv: Évi néni

Licsi
Licsi / Licsi Wed, 2013-07-17 12:19

Elkészítettem amikor még eperszezon volt és istenien sikerült! Ez volt a barátomat szülinapján is a leves és nagyon ízlett neki is és az egész családnak :) köszönöm szépen a receptet :) Üdv: Réka

cristee
cristee Thu, 2013-05-30 18:51

Csúcs ez a recept! A narancslé remek ötlet bele, szerintem kiemeli az eper ízét.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-05-30 19:19

Igazán köszönöm. Sok sikert zsebeltem be vele, ez már igaz. Nagyon sok mindenhez illik a friss narancs szerintem, amire nem is gondolnánk. Én alkalmazom is sok felé. Üdv: Évi néni

3masmama
3masmama Wed, 2013-01-23 15:49

Köszönöm a receptet. Most ebédeltünk. Tényleg nagyon nehéz abbahagyni. Eteti magát. A narancslén elég sokat gondolkodtam, majd mégis beleraktam. Csodás ízt adott, kihagyhatatlan. Én növényi "tejszínnel" csináltam, joghurt nélkül, mert tejérzékenyek vagyunk. Pirított mandulával. Köszönjük az élményt.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-01-23 17:42

Kedves 3masmama!
Meg kell mondjam, nekem pedig az élmény, ha ilyesmiket írtok nekem. Nagy előnye, hogy nem kell főzni, így minden tápértéke megmarad. Hasonló jókat kívánok. Üdv: Évi néni

Franki
Franki / Franki Wed, 2012-06-27 12:08

Sziasztok! Én is elkészítettem a levest, kisebb-nagyobb változtatásokkal, hozzávalók hiányában. Leírom hogyan is készítettem, hogy ne essen kétségbe az sem akinek nincs valamilyen alapanyaga:
A tisztított epret beledobtam egy tálba, egy másik tálban felvertem a tejszínhabot egy zacskó vaniliáscukorral (azért vertem fel, mert én sűrűbben szeretem a krémleveseket) Ezt rákanalaztam az eperre, majd a nagy epresjoghurtnak a felét szintén rákanalaztam. Mivel narancslém sem volt itthon, igy jött a házipraktika, legyen folyón és savanykás... igy jutottam az 3 cl citromléhez és az 0,8-1 dl vízhez. Cukrot nem tettem bele külön mivel nem vagyok édesszájú, meg az epresjoghurt úgyis sokkal édesebb a natúrnál. Szóval ez a recept is isteni finom, alig bírom abbahagyni! Kedves Évi néni, köszönöm neked ezt a finom receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-06-27 21:25

Kedves Franki!

Én pedig köszönöm Neked ezt a variáció bemutatót. Itt is látható, hogy csak ötleteket adunk, és mindenki szárnyalhat ízlése szerint. Ez nagyon jó!!! Gratulálok hozzá. Legközelebb tedd fel, mert minél több lehetőség közül válogathatnak az olvasók, annál jobb. Készítsd el újra, ha ilyen finom és mutasd be mindenkinek. Szép estét! Üdv: Évi néni

Lizii
Lizii Fri, 2012-06-22 16:58

Ez nagyon finom lett. Frissítő, üdítő, igazi kellemes nyári leves. Köszi a receptet.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-06-22 18:34

Kedves Lizzi!
Nagyon örülök. Ez egy igazán hálás recept. Nagyon gyors, és eddig hál' istennek mindenkinek ízlett. Egészségedre váljék! Üdv: Évi néni

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sat, 2012-06-09 21:26

Kedves Évi néni!
Csodás ez a fotó, de a leves még csodásabb! Kipróbáltam, nagyon finom, kicsit savanykás, igazi nyári leves. Ízlett a családom minden tagjának:) Szívből ajánlom mindenkinek, amíg még kapható eper, próbáljátok ki!
Üdv: Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-06-10 08:21

Kedves Gabi!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet ez a könnyű kis szösszenet. Jó étvágyat Kívánok hozzá! Üdv: Évi néni

magducika
magducika Sun, 2012-06-03 13:58

Most csináltam meg ezt a fenséges eperkrém levest. "Sajnos" nekem csak citromos krémjoghurtom volt itthon és a narancslé helyett egy fél citrom levét tettem bele 1 dl vízzel hígítva, és a vaníliakivonatot vaníliás cukorral helyettesítettem, de így is isteni finom lett. A családnak nagyon ízlett. Üdv. Magdi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-06-03 16:12

Kedves Magdi!
Nagyon jól csináltad, amit csináltál. Én is nagy citrom rajongó vagyok, tehát biztosan nagyon finom lett. Egészségetekre váljék (és ez így van)! Köszönöm, hogy ezt választottad. Üdv: Évi néni

Todika
Todika Sat, 2012-06-02 20:07

isteni lett es nagyon sikeres!sok mindenki kerte a receptet!

Todika
Todika Fri, 2012-06-01 05:40

bocsanat meg egy kerdes lemaradt!mi az a vanilia kivonat?ezt igy keresem?es ha nem teszek bele?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-06-01 08:22

Finom ízt ad a vanília, persze nem alapvetően fontos. Én az Ázsia Bt-ben szoktam vásárolni, kis csomagokban. Tehetsz bele vaníliás cukrit is. Üdv: Évi néni

Todika
Todika Fri, 2012-06-01 05:30

nagyon jol hangzik!Azt hiszem a TE recepted gyozott meg arrol,hogy hetvegen a kisfiam 3.szuletesnapjan ezt csinalom meg a vendegeknek!koszi

Lolcsi
Lolcsi / Lolcsi Sat, 2012-05-26 17:12

Esetleg a nádcukrot tudom sima kristálycukorral is helyettesíteni? (:
De mindenesetre nagyon finomnak néz ki, azt hiszem, a barátnőimmel rendezett vacsicsatára ez lesz a nyerő előétel!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-05-26 17:55

Természetesen tudod. Én csak áltatom magam, de azért a kalóriája ugyanannyi. Különbség talán annyi, hogy a nádcukor kicsit karamellesebb ízű. Jó a cukor,méz, juhar szirup, vagy ha diétázol az édesítő is. Én nem szoktam nagyon cukrozni az ételeket, csak amennyire muszáj. Lehet, hogy esetleg te édesebben szereted majd. Aki elkészítette, eddig ízletesnek találta. Jó csatározást kívánok. Üdv: Évi néni

PetyusMaci87
PetyusMaci87 Fri, 2012-05-04 18:07

Kimondottan Eperlevest kerestem, a többi recept közül ez ragadott el leginkább, nagyon szép a színe. Most készítettem el a kedvesemnek, többek között ezzel várom vacsorára. Belekóstoltam... Isteni! Köszönöm a remek és gyors receptet Évi néninek. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-05-05 14:22

Jaj de örülök, hogy tetszik.Ugye milyen jó, hogy nem kell főzni. Jó étvágyat hozzá! Üdv: Évi néni

326
eper 50 dkg
habtejszín 1 dl
joghurt 2.5 dl
narancslé 2 dl
nádcukor 8 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
eper 5 dkg
citromfű 0.25 csokor
habtejszín 1 dl