Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémleves túrógombóccal

Eperkrémleves túrógombóccal
Eperkrémleves túrógombóccal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az eperszezon, és ilyenkor az eperszörp és eperlekvár mellett kimaradhatatlan az eperleves. Így ma ebédre elkészítettem ezt a finom, üdítő, édesszájúaknak kifejezetten ajánlott eperkrémlevest.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez:

  • 50 dkg eper + 10 dkg a tálaláshoz
  • 3 dl hulala habtejszín + a tálaláshoz
  • 15 dkg kristálycukor (eper édességétől is függ)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs főzős tejszínízű pudingpor
  • 60 ml citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1,2 l víz

Túrógombóchoz:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 8 dkg búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dkg kristálycukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk. Kb. 10 dkg-nyit félreteszünk a tálaláshoz, a többit feldaraboljuk.
  2. Hozzáteszünk a kristálycukorból 10 dkg-ot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és az 1,2 l vizet. Felforraljuk.
  3. Közben a tejszínben elkeverjük csomómentesre a pudingport és az 5 dkg cukrot.
  4. A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük, és a hűtőbe tesszük.
  5. Ha felforrt a leves, botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a tejszínes pudingport. Alaposan elkeverjük, és időnként megkeverve újra felforraljuk.
  6. Közben szép kis túrógombócokat gyúrunk (nekem 32 db lett). A felforrt levesbe tesszük őket, óvatosan megkeverjük, és kb 5-6 perc alatt megfőzzük.
  7. Tálalásnál a félretett epreket felszeleteljük, és a levesbe tesszük, majd kevés tejszínnel megcsorgatjuk a levest. De felvert tejszínhabbal is díszíthetjük a levesünket.
  8. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom, üdítő leves.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 724
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperleves túrógombóccal, eperkrémleves túrós gombóccal, túrógombócos eperkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!