Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperlekvár Bettyke konyhájából

Eperlekvár Bettyke konyhájából
Eperlekvár Bettyke konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvencem az eper, így ez kihagyhatatlan volt idén is.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket forrásban lévő vízben kifőzzük a fedőkkel együtt. Erre oda kell figyelni, ha nem szeretnénk tartósítószert használni. A steril üvegeket óvatosan kiszedjük.
  2.  Az epret megtisztítjuk.
  3. Beletesszük a lábasba, és elkezdjük főzni közepes lángon.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg szét nem főnek az eprek. (Ha nem szeretjük a nagyobb darabokat benne, botmixerrel pürésítjük.) Ezután hozzáadjuk a dzsemfix-et. Ha ezt kihagyjuk, az se baj. (Ettől szebb lesz a színe.)
  5. A steril üvegekbe szedjük, a fedőt rácsavarjuk, majd fejjel lefele fordítjuk. Takaróba tesszük, és másnapig hagyjuk úgy kihűlni.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 886
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperdzsem, eperlekvár házilag, házi eperdzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

709
eper 2.5 kg
cukor 50 dkg
dzsemfix 2 csomag